Rosbergs: Koncentrējos uz uzvaru nākamajās sacensībās, nevis čempiona titulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Niko Rosbergs no «Mercedes» komandas koncentrējas uz uzvaru nākamajās sacensībās, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Meksikā, nevis uz čempiona titulu.

Trīs posmus pirms šīs sezonas beigām kopvērtējuma līderis ir vācietis Rosbergs, kurš par 26 punktiem apsteidz savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu. Līdz ar to viņam ir teorētiskas izredzes jau Meksikā kļūt par pasaules čempionu.

«Uzvarēt čempionātā ir mans bērnības sapnis, taču tagad koncentrējos tikai uz uzvaru Meksikas «Grand Prix«. Patīk visu uztvert vienkārši, izbaudīt brīdi un darīt to, uz ko varu koncentrēties. Tas strādā, līdz ar to es pieturos pie tā,» uzsvēra Rosbergs.

Ja Rosbergs svētdien finišēs pirmais, bet Hamiltons netiks pie punktiem, vācietis divus posmus pirms čempionāta beigām tiks kronēts par čempionu.

F-1 vadītājs Bērnijs Eklstouns iepriekš izteicies, ka Rosberga uzvara nenāktu par labu sportam, uz ko vācietis reaģē mierīgi. «Tas nav svarīgi. Koncentrējos uz savām lietām,» komentēja Rosbergs.

Iepriekšējā posmā, kas norisinājās ASV, uzvaru izcīnīja Hamiltons, atstājot aiz sevis Rosbergu. Tiesa, sīvā sāncensība nebojājot «Mercedes» komandā valdošo atmosfēru.

«Ir patīkami redzēt, ka esam kopā ar komandu tik tālu tikuši un esam stipri katrā komponentē. Dodamies vienā virzienā un esam satraukti. Pārāk daudz nedomāju par attiecībām ar Lūisu. Mēģinu izcīnīt pēc iespējas labākus rezultātus. Jā, ir sīva sacensība, bet pēc tam viss atkal kļūst mierīgāk. Tāpat esam atvērti un dalāmies ar informāciju, nekas nav mainījies,» atzīmēja Rosbergs.

Tikmēr Hamiltonam iepriekšējā posmā izcīnītā uzvara, kas bija pirmā kopš jūlija, atkal sniegusi pārliecību.

«Mēģinu saglabāt pozitīvu noskaņojumu. Vēl joprojām varu cīnīties par punktiem, viss ir iespējams. Brīdī, kad padodies, tu tiec nolemts zaudējumam. Nekad savā dzīvē nepadodos, to pašu negrasos darīt arī tagad,» uzsvēra Hamiltons.

Piektdien plkst.18 pēc Latvijas laika sāksies Meksikas «Grand Prix» treniņbraucienu pirmā sesija, bet četras stundas vēlāk norisināsies vēl viena sesija. Sestdien būs treniņbraucienu trešā sesija un kvalifikācija, bet pašas sacensības norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam trīs sacīkstes pirms sezonas beigām ir 331 punkts, bet viņam ar 305 punktiem seko Hamiltons. Savukārt 227 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Daniels Rikjardo no «Red Bull», bet pie 177 punktiem ticis «Ferrari» pilots Sebastjans Fetels.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere «Mercedes» tikusi pie 636 punktiem, triumfu sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām. Tikmēr «Red Bull» ir 400 punkti, bet «Ferrari» iekrājusi 347 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu