Soctīkli smīkņā par KNAB konkursu. ​10 no 10 - nederīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Lai gan konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu bija pieteikušies desmit pretendenti, neviens no viņiem netika atzīts par atbilstošu noteiktajām prasībām, lai virzītu konkursa otrajai kārtai - individuālām pārrunām ar konkursa komisiju.

Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka.

Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis. Konkursa komisijas lēmums lielai daļai bija pārsteigums un sociālajos tīklos sākās diskusijas par iespējamiem šī lēmuma iemesliem, kā arī tika pausti secinājumi par notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu