«Hyundai» un «Kia» ASV vienojas ekonomiskuma datu pārspīlēšanas lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas autoražotāji «Hyundai Motor Co.» un «Kia Motors» panākuši 41,2 miljonu dolāru (37,7 miljonu eiro) vienošanos ar ASV štatiem saistībā ar apsūdzībām, ka uzņēmumi pārspīlējuši automašīnu degvielas patēriņa datus, ceturtdien paziņoja amatpersonas.

Vienošanās panākta ar 33 štatiem un Kolumbijas apgabalu.

«Patērētājiem, kuri veic apdomīgu izpēti un iegādājas automašīnu saskaņā ar savu budžetu un vēlmi aizsargāt vidi, vajadzētu spēt uzticēties tam, ko autoražotājs saka par savām automašīnām,» norāda Kolumbijas apgabala ģenerālprokurors Karls Rasins.

2012.gada novembrī abi uzņēmumi atzina, ka tie ir pārspīlējuši degvielas patēriņa datus pat par 2,5 kilometriem uz vienu litru. Tas savukārt nozīmēja, ka «Hyundai» un «Kia» ASV Vides aizsardzības aģentūrai (EPA) snieguši nepareizus datus par videi kaitīgo izmešu apjomu.

«Hyundai» un «Kia» atzinuši, ka nepatiesi degvielas patēriņa dati uzrādīti aptuveni 1,1 miljonam 2011.-2013.gada modeļu automobiļu, kas pārdoti ASV un Kanādā.

Jau 2012.gadā uzņēmumi vienojās automašīnu īpašniekiem izmaksāt kompensācijas, bet 2014.gadā tika panākta vienošanās par 300 miljonu dolāru naudassoda samaksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu