Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos trilleris «Grāmatvedis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šajā piektdienā, 28.oktobrī, pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos jaudīgs trilleris «Grāmatvedis» («Accountant»). Tajā galvenās lomas atveido tādas spilgtas un godalgotas kino personības kā Bens Afleks, Dž. K.Simonss un Anna Kendrika.

Trilleris «Grāmatvedis» vēsta par kādu izcilu matemātiķi Kristianu, kuram tuvāka šķiet skaitļu, nevis cilvēku pasaule, un kuram ir grūtības socializēties. Kaut savā ģenialitātē viņš tiek pielīdzināts vienam no ievērojamākajiem 20.gadsimta zinātniekiem Albertam Einšteinam, ikdienā Kristians dažādiem uzņēmumiem piedāvā grāmatvedības pakalpojumus. Tiesa, viņš nedzīvo stereotipisku mazpilsētas grāmatveža dzīvi, jo izcilā matemātiķa klientu vidū ir narkobaroni, ieroču tirgoņi, korumpanti un citi likumam nedraudzīgi naudas atmazgātāji. Tā kā Kristianam nepiemīt empātija un patīk cipari ar daudzām nullēm, tad darbs ar kriminālajām autoritātēm viņam nesagādā problēmas. Taču viss mainās brīdī, kad aizdomās par miljoniem dolāru lielu iztrūkumu kāds robotikas tehnoloģiju uzņēmums lūdz pārliecināties, vai viss ir kārtībā ar viņu grāmatvedību. Šoreiz izcilajam matemātiķim jāizmanto ne tikai skaitļu tabulas, bet arī nāvējoši ieroči.

Kinostudijas aizkulišu informācija liecina: kaut sākotnēji šo spraigo filmu bija iecerēts uzticēt «oskarotajam» režisoru tandēmam brāļiem Koeniem, tomēr finālā aizraujošais scenārijs nokļuva dramatisku kino stāstu meistara Gevina O'Konora rokās. Viņš kino faniem ir pazīstams kā filmu «Lepnums un slava» («Pride and Glory») un «Cīnītājs» («Warrior») režisors.

Pats Gevins O'Konors atzinis, ka viņu ļoti iedvesmojis trillera «Grāmatvedis» scenārijs. «Tas ir perfekts dažādu žanru sajaukums, kuru vēl vairāk noslīpējām filmēšanas laukumā kopā ar galvenās lomas atveidotāju Benu Afleku. Tiem, kuri zina, ka arī Bens ir režisors, var šķist, ka mums bija grūts filmēšanas process. Taču varu nomierināt, ka jau sākumā vienojāmies, ka filmai ir tikai viens režisors un tas esmu es. Rezultātā par spīti savai noslogotībai Bens mēnešiem ilgi strādāja gan pie savas emocionālās, gan fiziskās formas. Man bija patīkami sadarboties ar tik inteliģentu un aizrautīgu aktieri,» trillera pirmizrāžu intervijās medijiem uzsvēris Gevins O'Konors.

Trillera «Grāmatvedis» reklāmas rullītis:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu