Smukulis pirmo reizi nosaukts par Latvijas labāko riteņbraucēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Gatis Smukulis trešdien pirmo reizi karjerā tika nosaukts par Latvijas gada labāko riteņbraucēju, trešdien tika noskaidrots Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) 130 gadu jubilejas pasākumā.

Savukārt par Latvijas labāko jauno riteņbraucēju nosaukta BMX sportiste Vineta Pētersone, kura Eiropas junioru čempionātā izcīnīja piekto vietu. Tāpat viņa izcīnīja zeltu Latvijas Olimpiādē, bet pasaules junioru čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam.

Kopumā uz Latvijas gada labākā riteņbraucēja godu pretendēja 11 sportisti, bet Smukuļa tie bija arī šosejas riteņbraucēji Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš, Māris Bogdanovičs, BMX riteņbraucēji Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Rihards Veide un Sandra Aleksejeva, kā arī MTB braucēji Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Šosezon 29 gadus vecais Smukulis uzvarēja Latvijas čempionātā gan grupas braucienā, gan individuālajā distancē, bet septembrī notikušajā «Vuelta Espana» velobraucienā viņš bija ļoti aktīvs un pat divus posmus noslēdza pirmajā desmitniekā, kā arī guva 21.vietu pasaules čempionāta individuālajā braucienā. Tiesa, sportists neizcīnīja iespēju piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kurās piedalījās Skujiņš un Saramotins.

Pirms šīs sezonas Smukulis pievienojās spēcīgajai UCI Pasaules tūres komandai «Astana» no Kazahstānas, taču nākamajā sezonā viņš to vairs nepārstāvēs, jo pievienojies profesionālā kontinentālā līmeņa vienībā no Francijas «Delko Marseille Provence KTM», kurā viņš brauca jau 2008.gadā.

Latvijas gada labākais riteņbraucējs tika noteikts pēc pieciem kritērijiem - līdzjutēju, LRF padomes, LRF šosejas un MTB treneru padomes, LRF BMX klubu padomes un žurnālistu balsojuma.

Līdz ar Smukuļa aiziešanu no «Astana» komandas Latvijai, visticamāk, nākamajā sezonā nebūs vairāk par diviem Pasaules tūres braucējiem, kaut šosezon bija trīs. Nesen Saramotins noslēdza viena gada līgumu ar UCI Pasaules tūres sacensību debitanti «Bora-Hansgrohe» no Vācijas, pārejot no Šveices komandas IAM, kas pēc šīs sezonas beigs pastāvēt, bet Toms Skujiņš turpinās braukt ASV reģistrētajā «Cannondale-Drapac» vienībā.

Pērn balsojumā par gada labāko riteņbraucēju pārliecinoši triumfēja Skujiņš, kurš balvu ieguva arī 2013.gadā, bet 2014.gadā par labāko tika nosaukts divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu