«Nintendo» pusgada peļņa vairāk nekā trīskāršojas; uzņēmums samazina biznesa gada peļņas prognozi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas videospēļu kompānija «Nintendo Co.» šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās septembrī, strādāja ar 38,2 miljardu jenu (336,1 miljona eiro) tīro peļņu, tai vairāk nekā trīskāršojoties salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada, tomēr peļņas prognoze biznesa gadam kopumā tiek samazināta, teikts trešdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas pieaugums gan tiek skaidrots ar vienreizējiem ienākumiem, kas gūti no ASV beisbola komandas «Mariners» kontrolējošās akciju daļas pārdošanas šā gada vasarā.

Tikmēr «Nintendo» pusgadu arī noslēdzis ar 5,95 miljardu jenu pamatdarbības zaudējumiem, bet tirdzniecības apjoms sarucis par 33%.

Uzņēmums trešdien arī par aptuveni trešdaļu samazināja pamatdarbības peļņas prognozi šim biznesa gadam kopumā līdz 30 miljardiem jenu, šādu lēmumu skaidrojot ar videospēļu konsoļu «Wii U» vājo tirdzniecības apjomu un Japānas jenas vērtības pieaugumu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu