Skaistumkonkursa dalībniece no Latvijas uzvaras gadījumā kroni ziedos labdarībai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Indijas galvaspilsētā Deli no 6. līdz 11. novembrim norisināsies starptautiskais skaistumkonkurss «Mrs.Top of the World 2016». Latviju tajā pārstāvēs trīsdesmit trīs gadus vecā divu meitu Robertas Noelas (16) un Esteres Eleonoras (5) māmiņa Zanda Panava no Ogres. Viņa atklāj, ka gatavošanās konkursam rit pilnā sparā.

Foto: Publiciātes foto

«Es šajā konkursā sevi gribu parādīt kā daudzpusīgu un radošu personību. Cenšos daudz laika pavadīt fiziskās nodarbēs, kopā ar meitām, svaigā gaisā. Regulāri apmeklēju arī trenažieru zāli un nodarbības peldbaseinā. Esmu beigusi mūzikas skolu un arī tagad turpinu dziedāt savam priekam. «Mrs.Top of the World 2016» ietvaros notiekošajā talantu konkursā piedalīšos ar muzikālu priekšnesumu. Lai parādītu sevi no vislabākās puses, bez pieredzējušu vokālo pedagogu padoma neiztikt. Esmu pateicīga, ka man palīdz gatavoties gan viens no pašmāju vadošajiem un arī zinošākajiem šīs jomas speciālistiem Edgars Kramiņa kungs, gan harismātiskā Latvijas Nacionālās operas soprāns Aira Rūrānes kundze,» par gatavošanos konkursam stāsta Zanda Panava.

No bērnības Zanda aizraujas ar mūziku, dziedāšanu un dejošanu. Viņai ir plaša pieredze, piedaloties dažādos dziedāšanas konkursos kā Latvijas, tā starptautiskā mērogā. Konkursos gūtās emocijas, adrenalīns, publikas atzinīgais novērtējums ar ovācijām ir spēcīgs emocionālais lādiņš.

Foto: Publiciātes foto

Savā ziņā mīlestība uz skatuvi arī ir viens no iemesliem, kāpēc Zanda nolēma piedalīties skaistumkonkursā «Mrs Top of The World 2016».

Lielu atbalstu gatavojoties viņai sniedz abas meitas, mamma un visi draugi.

«Ikdienā ar savu darbu es padaru sievietes skaistākas. Konkurss ir mana iespēja parādīt sevi, iegūt pieredzi, daudz jaunu draugu. Uzskatu to par lielisku iespēju sevis pilnveidošanai, attīstībai, kā sava veida kāpnes uz nākotni un izaugsmi. Domāju, ka cilvēkam vienmēr ir jādodas uz priekšu, un tikai sekošana savai sirdij ļauj būt patiesi laimīgam,» tā savus iemeslus startēt konkursā pastāsta Latvijas pārstāve.

Zanda neslēpj, ka viņai nepatīk stereotipi par skaistumu un sievietēm kopumā, kas ikdienā bieži tiek popularizēti medijos, televīzijā un pat mākslā.

Foto: Publiciātes foto

«Kas īsti ir skaistums? Kāds tu esi sievietes tips? Šie ir jautājumi, kas mūs mēģina ielikt mākslīgi kultivētās grupās. Piemēram, «Sekss un lielpilsēta» iedala sievietes četrās standarta grupās: karjeriste, radoša sapņotāja, labā sieva un vieglas uzvedības sieviete. Mēs, sievietes, bieži cenšamies identificēt sevi ar kādu no šiem tēliem. Es nevaru un negribu iekļaut sevi šajos standartos. Es pati uzstādu un sasniedzu iepriekš nozīmētos mērķus savā karjerā, spēju būt īsts darbaholiķis, no sirds izbaudīt radošo procesu, padarot citus cilvēkus skaistākus. Esmu mīļa mamma savām divām meitām. Savukārt, dodoties atpūsties uz kādu naktsklubu, būšu tā, uz kuru atskatīsies visi klātesošie vīrieši!» - tā Zanda.

Zandai nepatīk plaši runāt par nākotnes plāniem un mērķiem. Dzīve ir mūžīgi mainīga, un bieži gadās koriģēt savus plānus.

«Viss mūsu dzīvē ir tik mainīgs. Šodien tu smejies ar kopā ar draugiem, bet rīt jau lūdz palīdzību, lai glābtu kāda līdzcilvēka dzīvību. Mani ļoti sāpina tas, ka bieži, lai savāktu naudu smagi slimu cilvēku ārstēšanai, tuviniekiem ir jālūdz palīdzība masu saziņas līdzekļos. Grūti paredzēt, kā mani novērtēs žūrija, tomēr pielikšu visus savus spēkus, lai gūtu labus rezultātus. Uzvaras gadījumā gribu karalienes kroni, savu sirds daļiņu, ziedot labdarībai. Pārdot to izsolē un iegūtos līdzekļus novirzīt fondam, kas atbalsta bērnus ar onkoloģiskām slimībām. Man kā mammai svarīga ir apziņa, ka varu palīdzēt kādam mazam bērnam, kas piedzīvo ļoti lielas ciešanas,» stāsta Zanda.

Foto: Publiciātes foto

Sieviete aicina Latvijas skaistumkonkursu uzvarētājas savus kroņus nevis glabāt kā putekļiem klātas trofejas, bet nodot tos labdarības izsolēs.

Starptautisko konkursu Indijā organizē Mainots Vecvagars un Kristīne Lindenblate.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu