Latvijas lielākie ķirbji šogad izaudzēti Kuldīgas novada Kurmāles pagastā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

11.Latvijas lielākā ķirbja čempionātā par lielāko atzīts 404 kilogramus smags ķirbis, ko izaudzējusi Elīza Neimane Kuldīgas novada Kurmāles pagastā, informēja čempionāta rīkotājas SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris.

Otro vietu izcīnīja Luīze Neimane ar 245,5 kilogramus lielu ķirbi, bet godpilno trešo vietu ieņēma Gundega Neimane ar 221,5 kilogramus smago ķirbi. Šogad konkursam pieteiktie dižķirbji auguši Skrundas, Jelgavas, Kuldīgas, Ādažu, Kandavas, Liepājas, kā arī citās Latvijas pilsētās un novados.

Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas milzu ķirbis tika piešķirts kā kārums launagā Rīgas Zooloģiskā dārza Amūras tīģeriem Toram un Odinam.

Savukārt raženākā ķirbja īpašniece balvā saņēma dāvanu karti pirkumiem «Maxima Latvija» veikalos 350 eiro vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji - attiecīgi dāvanu kartes 220 un 150 eiro vērtībā.

Visu desmit finālā iekļuvušo ķirbju īpašniekiem tika piešķirtas dāvanu kartes 70 eiro vērtībā. Šogad kopumā čempionātam tika pieteikti 43 ķirbji, taču finālā iekļuva desmit lielākās ogas.

Kā ziņots, lielākos ķirbjus šodien noteica Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Latvijas lielākā ķirbja čempionāta fināla laikā apbalvoti arī radošākie bērnu darbi vizuālās mākslas konkursā «Karaliskās dārza ogas balle», kurā šogad piedalījās bērni vecumā līdz 15 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu