Mels Gibsons saņems Holivudas Filmu balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktierim Melam Gibsonam 6.novembrī Holivudas Filmu balvu ceremonijā tiks pasniegta balva par filmas «Hacksaw Ridge» («Kauja par Heksoridžu») režisēšanu, pirmdien paziņoja producēšanas uzņēmums «Dick Clark Productions».

Gibsona režisētā filma ir Otrā pasaules kara drāma, kurā galvenās lomas atveido Endrjū Gārfīlds, Vinss Vons un Terēza Pālmere.

Citas slavenības, kuras iepriekš ieguvušas šo godu, ir Toms Hūpers, Deivids Rasels, Olivers Stouns, Rons Hovards, Mārtins Skorsēze un Džons Šlesindžers.

Gibsons pirmo reizi uz kinoekrāniem bija redzams 1979.gada filmā «Mad Max» («Trakais Makss»), pēc kuras viņš tēloja arī slavenajā filmu sērijā «Lethal Weapon» («Nāvējošais ierocis»). 1989.gadā aktieris dibināja kino uzņēmumu «Icon Productions» un 1993.gadā režisēja savu pirmo filmu «The Man Without a Face» («Cilvēks bez sejas»).

Viena no Gibsona veiksmīgākajām filmām bija viņa 1995.gadā režisētā filma «Braveheart» («Drošsirdis»), kurā viņš atveidoja arī galveno lomu. Filma nopelnīja divas «Oskara» balvas par labāko filmu un labāko režisoru.

Gaidāmā filma «Hacksaw Ridge», kas kinoteātros iznāks 4.novembrī, stāsta par amerikāņu medicīnas personāla kareivi Dezmondu Dosu, kurš atsakās kaujas laikā lietot šauteni. Kareivim tika piešķirta ASV goda medaļa par drošsirdību kaujā par Okinavu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu