Leģendu nakts Jērcēnmuižā - ceļojums krēslas stundā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

29.oktobrī pilis un muižas dažādos Latvijas novados aicinās viesus baudīt īpašu gaisotni un aizraujošus pasākumus tradicionālajā Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī. Latvijas pilīs un muižās no bēniņiem un pils torņiem līdz pat pagrabiem degs sveču gaismas, kursies kamīni, skanēs romantiska mūzika, tiks stāstīti stāsti, teikas un leģendas, dejotas senas dejas, un greznajās zālēs, pagalmos un parkos atkal būs sastopami baroni, grāfi, muižkungi un viņu daiļās kundzes.

Strenču novadā Leģendu naktī durvis vērs Jērcēnmuiža, kur no plkst. 19:00 varēs iepazīt muižu un ieklausīties muižas gides Ilvijas stāstos. Ceļojumā tiks iepazītas Jērcēnmuižas telpas, arī kādreizējā muižas klētī ierīkotā Mednieku biedrības «Jērcēni» izstāžu zāle - šautuve, kurā šoreiz greznosies Ķirbju izstāde - skaistumkonkurss «Celsim godā saules brāli - ķirbi!». Ķirbjus izstādei vēl var atripināt uz Jērcēnu pagasta bibliotēku līdz 28. oktobrim. Apmeklētājiem būs iespēja novērtēt izstādē izvietotos eksponātus un izvēlēties dižākos, krāsainākos, formīgākos un interesantākos. Varēs nobaudīt arī dažādus ķirbju ēdienus.

Ceļojums krēslas stundā turpināsies plkst.21:00, kad muzikālā ceļojumā klausītājus vedīs Strazdumuižas pūtēju ansamblis Armanda Ozola vadībā. Ciemos būs arī Salacgrīvas teātra studija «Visa veida versijas». Viņu sniegumā dzirdēsim režisores Ineses Jerānes veidoto uzvedumu «Vēstules sniegā», kurā skanēs Valda Atāla dziesmas un mūsdienu latviešu dzejnieku mīlas lirika.

Vakara izskaņā saviesīgas sarunas pie kafijas un tējas tases. Apmeklējot pasākumu jārēķinās ar nelieliem finansiāliem izdevumiem kūciņām un kafijai. Kontaktinformācija: Ilvija Ķimse, Jērcēnmuižas gide, mob. 28645054, e-pasts ilvija.kimse@strencunovads.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu