Elejas jaunie regbisti aizvadījuši veiksmīgu sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas čempionu tituli divās vecuma grupās, kā arī divi starptautiski braucieni. Tāda ir «Eleja/Transact Pro» jauniešu regbija komandu bilance 2016. gada sezonā.

Oktobra vidū noslēdzies Latvijas jauniešu čempionāts regbijā. Labākie tika noskaidroti četrās vecuma grupās – U11, U13, U15 un U17. Divās vecākajās čempionu godā «Eleja/Transact Pro» komandas.

«Esam aizvadījuši labu sezonu,» rezumē komandu galvenais treneris Aivars Pilenieks. «Pašu rezultāti apmierina, taču neapmierina vietējo sacensību līmenis. U11 un U13 grupās spēlē galvenokārt vēl tikai iesācēji, un tur ir sava specifika, bet tajās vecuma grupās, kur jāspēlē jau nopietnāks regbijs, komandu līmenis varētu būt augstāks. U15 grupā mēs lielāko daļu spēļu uzvarējām ar 80 – 100 punktu starpību. No tādām spēlēm ieguvēji nav nedz uzvarētāji, nedz zaudētāji.»

Šosezon «Eleja/Transact Pro» komanda devās divos starptautiskos braucienos. Jūlijā 15 spēlētāji piedalījās Eiropas un Anglijas čempionvienības Londonas «Saracens» bērnu nometnē Briselē, savukārt pavasarī U12 un U16 vecuma komandas startēja Prāgas regbija festivālā. Aivars Pilenieks norāda, ka šādi ārzemju braucieni palīdz atvērt acis un novērtēt mūsu spēkus uz citu valstu fona.«Kad bijām Prāgā, tad ar šo pašu U15 vecumu visas spēles bija ļoti sīvas un mēs biežāk zaudējām nekā uzvarējām. Tas apmēram ieskicē mūsu spēku samēru uz citu mūsu līmeņa valstu fona šajā vecumā. Nespēlējām taču pret Franciju vai citām lielvalstīm.»

Lai celtu jauniešu sacensību līmeni, jāveicina regbija popularitāte jauniešu vidū, uzskata Pilenieks. «Latvijas regbija problēma ir tā, ka lielākoties tas bērniem nav pirmās izvēles sporta veids. Lielākā daļa talantu izvēlas citus sporta veidus. Tā arī ir Elejas priekšrocība pār Rīgas komandām, jo mums regbiju spēlē vietējās apkaimes labākie sportisti, jo Elejā regbijs ir populārākais sporta veids. Jo masveidīgāks kļūs jauniešu regbijs, jo vairāk talantu nonāks mūsu apritē, līdz ar to augs sacensību līmenis.»

Runājot par plāniem nākamajai sezonai, Pilenieks spriež, ka līdztekus sacensībām Latvijā varētu izmēģināt arī spēkus Lietuvas čempionātā. «Tāpat ceram, ka atkal izdosies aizbraukt uz kādu nometni vai turnīru ārpus Latvijas. Puišiem šādi braucieni ir labākā motivācija apmeklēt treniņus.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu