Kalnu slēpotājs Pinturo izcīna drošu uzvaru PK sezonu ievadošajā milzu slalomā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Francijas kalnu slēpotājs Alekss Pinturo svētdien Austrijā izcīnīja drošu uzvaru jaunās sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās, kurās sportisti aizvadīja milzu slalomu.

Zeldenas trasē notikušajās sacensībās Pinturo, kurš 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu šajā disciplīnā, divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 14,01 sekundes.

Pinturo bija līderis jau pēc pirmā brauciena un otrajā droši nosargāja uzvaru, summā par septiņām sekundes desmitdaļām pārspējot iepriekšējo piecu sezonu Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju Marselu Hiršeru no Austrijas.

Tikmēr trešais palika vācietis Fēlikss Neireiters, kurš uzvarētājam zaudēja jau 1,37 sekundes.

Savukārt olimpiskais un pasaules čempions šajā disciplīnā Teds Ligetijs no ASV pēc pirmā brauciena bija vien 14.pozīcijā, taču otrajā spēja pakāpties uz piekto vietu, summā Pinturo zaudējot 1,65 sekundes. Ligetijam šīs bija pirmās sacensības pēc smagas traumas, jo pirms deviņiem mēnešiem viņš sarāva labā ceļgala saites.

Šobrīd 25 gadus vecais Pinturo Pasaules kausa posmos izcīnīja savu 16.uzvaru karjerā, apsteidzot leģendāro tautieti Žanu Klodu Kilī, kurš savulaik šāda līmeņa sacensībās triumfēja 15 reizes.

Iepriekšējā sezonā Pinturo Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, zaudējot tikai Hiršeram un norvēģim Henrikam Kristofešenam.

Sestdien milzu slalomā dāmām uzvarēja pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Lara Guta no Šveices, kura izcīnīja ļoti pārliecinošu panākumu.

Guta tuvāko sekotāju olimpisko un pasaules čempioni slalomā Mikaelu Šifrinu no ASV apsteidza par 1,44 sekundēm.

Šī Pasaules kausa milzu slaloma sacensībās bija pārliecinošākā uzvara kopš 2004.gada.

Tikmēr trešo vietu sestdien izcīnīja itāliete Marta Basīno, kura uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz karjerā.

Šajās sacensībās vēl nepiedalījās amerikāņu zvaigzne Lindsija Vona, kura gatavojas nākamajā mēnesī Ziemeļamerikā gaidāmajām ātruma sacensībām. Tāpat uz starta neizgāja arī mājinieku favorīte Anna Veita (iepriekš pazīstama kā Fenningere), kura turpina atlabšanu pēc smagas kājas traumas un vāciete Viktorija Rebensburga, kura nesen guva ceļgala traumu. Savukārt divkārtējā olimpiskā čempione Tīna Maze no Slovēnijas iepriekš šonedēļ pavēstīja par karjeras beigām, tomēr viņa izlaida jau iepriekšējo sezonu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu