Šovā «Mana dziesma» - «Jauna Mēness» dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Gaidot Latvijas 100. dzimšanas dienu, LTV1 raidījums «Mana dziesma» nedēļu pēc nedēļas atceras un izdzied Latvijas leģendārāko grupu un komponistu dziesmas, kuras Atmodas laikā bijušas mums tik nozīmīgas. Sestdienas, 22. oktobra, vakarā pulksten 21:20 Latvijas Televīzijas muzikālajā spēlē «Mana dziesma» spīdēs «Jauns mēness» un Ainars Mielavs.

Raidījumā «4. studija» Ainars Mielavs stāstīja: «Tā varēja būt kāda 5. klase, kad es pirmo reizi dzirdēju «Bītlus». Jau pēc dažām dienām mēs klasē dibinājām paši savus Bītlus, neskatoties uz to, ka neviens no spēles dalībniekiem nemācēja spēlēt nekādus mūzikas instrumentus.»

Pateicoties grupas uzvarai 1991. gada konkursā Sopotā un Andra Freidenfelda videoklipam «Piekūns skrien debesīs», kuru demonstrēja pasaules populārākajos mūzikas kanālos, pasaule uzzināja, ka ir tāda zeme Latvija, kurā mīt daudzi talantīgi un muzikāli cilvēki. Tieši šo dziesmu sestdienas vakarā uz «Manas dziesmas» skatuves izpildīs Ainars Mielavs un Māris Muktupāvels!

Foto: LTV

«Jauns mēness» bija viena no pirmajām grupām, kas apvienoja divas dažādas lietas – roka mūziku un tautas mūziku, iegūstot unikālu skanējumu. Grupas galvenā solista Ainara Mielava un viņa samtainās balss dēļ sievietes vai juka prātā. Grupas 25 gadu jubilejā tās dalībnieki apvienojās, lai nospēlētu savu pēdējo koncertu. Publikas atsaucība bija tik liela, ka grupa nospēlēja vēl divus atvadu koncertus. «Tagad ir pielikts liels punkts. Esmu priecīgs un gandarīts, ka mēs spējām būt tik labi draugi un izbeigt šo ansambli nevis cilvēcisku nesaskaņu dēļ, bet gan tamdēļ, ka šāds mākslinieciskais posms mūsu dzīvē bija sevi izsmēlis. Tā ir lieta, ar kuru es lepojos. Tā ir drosme paskatīties uz sevi no malas un pielikt punktu, kamēr neesi kļuvis par apsmieklu,» savās pārdomās par grupas slēgšanu dalās Mielavs.

Foto: LTV

Vairāk par grupu uzziniet raidījuma «4.studija» sižetā, bet «Jauna mēness» un Ainara Mielava mūziku baudiet jau šo sestdien, 22.oktobrī, Latvijas Televīzijas muzikālajā spēlē «Mana dziesma». Šonedēļ Dagmāras Legantes komandā spēlēs dziedātāja, kura arī ar savām dziesmām iepazīstina pasauli ar Latviju, - SAMANTA TĪNA, burvju māksliniece DACE PECOLLI un aktrise, kurai mīļa dziesma un deja, - ANNA ŠTEINA. Intara Rešetina kungu komandā - dziedātājs ar lielu starptautisku pieredzi un nezūdošu optimismu - JĀNIS STĪBELIS, grupas Z-SCARS līderis, grāmatu autors, TV raidījumu vadītājs ANDRIS KIVIČS un grupas DZELZS VILKS solists un dziesmu autors - JURIS KAUKULIS. Sacensības gars spēlē būs jūtams! Skatīsimies, kura komanda gūs virsroku šai muzikālajā sacensībā!

«Mana dziesma» LTV1 ēterā 22.oktobrī pulksten 21:20, kā arī www.ltv.lv un www.replay.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu