Lībijas piekrastē bruņoti cilvēki uzbrukuši nelegālo imigrantu laivai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņoti cilvēki Lībijas piekrastē uzbrukuši pārpildītai nelegālo imigrantu laivai, piektdien ziņo vācu nevalstiskā organizācija «Jūras patruļa». Uzbrukumā vismaz četri cilvēki gājuši bojā, bet aptuveni 20 ir bez vēsts pazuduši.

Organizācija vēsta, ka Itālijas krasta apsardze piektdienas rītā nosūtījusi «Jūras patruļas» glābšanas kuģi un pārbūvētu tankkuģi, lai sniegtu palīdzību nelegālo imigrantu piepūšamajam plostam, kas atradās 14 jūras jūdzes no Lībijas krasta.

Glābšanas operācijas laikā ieradies kuģis ar Lībijas krasta apsardzes pazīšanās zīmēm, un tā komanda mēģinājusi nolaupīt imigrantu plosta motoru.

Uzbrucēji, kas runājuši arābu valodā, sākuši imigrantus dauzīt ar mietiem, un vairums no viņiem nonākuši jūrā.

«Jūras patruļai» izdevies izglābt 120 no jūrā nonākušajiem nelegālajiem imigrantiem, taču tiek lēsts, ka uz plosta atradušies 150 cilvēki.

Glābēji atraduši četrus noslīkušos un redzējuši ūdenī arī citus bojāgājušos, kuru līķus nav izdevies izvilkt no ūdens. Tiek lēsts, ka pēc incidenta bez vēsts pazuduši 15 līdz 25 cilvēki.

Saskaņā ar ANO aplēsēm šogad, cenšoties šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā, gājuši bojā 3554 nelegālie imigranti.

Savukārt Itālijas Iekšlietu ministrija otrdien paziņoja, ka līdz šim šajā gadā Itālijas krastā izsēdušies vairāk nekā 145 000 nelegālo imigrantu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu