Smukulis iesaistās dienas atrāvienā «Abu Dhabi tour» pirmajā posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis ceturtdien iesaistījās četru braucēju veidotajā dienas atrāvienā UCI 2HC kategorijas daudzdienu velobrauciena «Abu Dhabi tour» pirmajā posmā. Lielā grupa atrāvienu likvidēja septiņus kilometrus pirms finiša, bet par posma uzvarētāju kļuva Itālijas riteņbraucējs Džiakomo Nizzolo. Smukulis klasificēts 104. vietā.

Aizvadītās nedēļas svētdienā Katarā noslēdzās pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā, kur vīriešu elites grupas braucienā skaistā cīņā finiša spurtā uzvarēja Slovākijas riteņbraucējs Peters Sagans. Tikmēr, ceturtdien citā Tuvo Austrumu valstī – Apvienotajos Arābu emirātos – sākās otrais «Abu Dhabi» daudzdienu velobrauciens, kam piešķirta UCI 2HC kategorija.

Dalībnieku vidū šajās sacensībās bija daudzi pasaules čempionāta favorīti, tostarp pasaules vicečempions Marks Kavendišs, olimpiskais čempions Gregs Van Avermets, Katarā neveiksmi piedzīvojušie vācu sprinteri – Andrē Graipels un Džons Degenkolbs – kā arī Itālijas izlases līderis šī gada čempionātā Džiakomo Nizzolo. Velobraucienā startēja arī absolūtais Latvijas šī gada čempions Gatis Smukulis, kurš pasaules čempionātā uzrādīja 21. labāko laiku individuālajā braucienā.

Pirmajā dienā sportisti mērojās spēkiem 147 kilometru garajā distancē, no kuras lielas daļa veda pa atklātu tuksnesi. Distances pirmajā daļā izveidojās četru sportistu atrāviens. Viņu vidū bija arī Gatis Smukulis. Viņam kompāniju sastādīja Toma Skujiņa un Andža Flakša bijušais komandas biedrs Dions Smits («One Pro Cycling»), šī gada pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs Maikls Metjūzs un beļģis Jens Keukeleire (abi «Orica BikeExchange»). Pārsvars ātri vien sasniedza 3 minūtes un 30 sekundes, tomēr salīdzinoši īsajā distancē tas daudz lielāks nekļuva. Peletonu +35 grādu lielajā karstumā kontrolēja Marka Kavendiša pārstāvētā «Dimension Data» komanda.

30 kilometrus pirms finiša starpība starp Smukuļa līderu grupu un peletonu bija 1 minūte un 54 sekundes. No Smiltenes novada nākušais sportists aktīvi gāja maiņās un bija viens no galvenajiem vilcējspēkiem, lai lielā grupa sportistus nepanāktu vēl laicīgāk. Pārsvars pilnībā tika likvidēts, septiņus kilometrus pirms finiša.

Sīvā cīņā par uzvaru posmā, nepārspēts palika Itālijas čempions Džiakomo Nizzolo. 27 gadus vecais riteņbraucējs spraigā cīņā apsteidza Džonu Degenkolbu («Giant Alpecin») un Marku Kavendišu. Gatis Smukulis tika klasificēts 104. vietā, 4 minūtes un 32 sekundes aiz uzvarētāja. Latvietis, pēc paveiktā darba apjoma un nopelnītajiem bonusa punktiem aktīvākā braucēja vērtējumā, pēdējos kilometrus veica mierīgākā tempā. Domājams, ka arī turpmākajos posmos varam sagaidīt aktīvu sniegumu no mūsu sportista.

Piektdien velobraucienā gaidāms 115 kilometru garais otrais posms. Kopumā sacensībās paredzēti četri posmi. Noslēdzošais no tiem gaidāms svētdien, kas sportisti sacentīsies Abu Dabi ielās.

Abu Dhabi tour 1. posms:

1. Giacomo Nizzolo, Itālija, Trek Segafredo, 03:15:59

2. John Degenkolbs, Vācija, Giant Alpecin, +00:00:00

3. Mark Cavendish, Lielbritānija, Dimension Data, +00:00:00

4. Cort Mangus Nielsen, Dānija, Orica BikeExchangee, +00:00:00

5. Cristopher Latham, Lielbritānija, Team Wiggins, +00:00:00

6. Michael Kolar, Slovākija, Tinkoff, +00:00:00

....

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu