Latvijas rallijā uz starta labākie latvieši ERČ un arī brāļi Grjazini

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. oktobrī, norisināsies noslēdzošais Latvijas rallija čempionāta posms «Rallijs Latvija», kurā startēs arī divas «Sports Racing Technologies» komandas ekipāžas – Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fedorovs ar Škoda Fabia R5 un Vasīlijs Grjazins/Dmitrijs Lebediks, kuri trasē dosies ar Subaru STI automašīnu. Savukārt minirallija ieskaitē piedalīsies labi pazīstamie Eiropas rallija čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, kuri šoreiz startēs atsevišķi un abi kā piloti.

Šogad «Rallijs Latvija» norisināsies Jūrmalā, Tukumā, Biķernieku trasē un Sporta kompleksā 333, kur vienuviet tiks pulcināti ne vien mūsdienu rallija spēkrati, bet arī vēsturiskie automobiļi, padarot šo ralliju īpaši interesantu tā skatītājiem. Tomēr lielākā cīņa gaidāma tieši no pilnpiedziņas automašīnu pilotiem, kuri trasē dosies ar pirmajiem starta numuriem. Viens no šiem pilotiem ar ceturto starta numuru ir «Sports Racing Technologies» pārstāvis N. Grjazins, kurš par spīti neveiksmei Kipras rallijā, kurā tika piedzīvota avārija, ar jaunu cīņas sparu ir gatavs doties trasē ar Škoda Fabia R5.

«Šī būs pirmā reize, kad ar R5 automašīnu braukšu Latvijā, jo līdz šim šeit esmu startējis tikai priekšpiedziņas klasē. Vēlos sevi salīdzināt ar ātrākajiem Latvijas pilnpiedziņas braucējiem. Jau Kiprā es parādīju, ka ar šādu auto varu būt ļoti ātrs. Diemžēl Kipras rallijs neizvērtās tik veiksmīgs kā iecerēts. Šobrīd ir izanalizētas visas kļūdas, un esmu pilnīgi gatavs parādīt pārliecinošu sniegumu Latvijas rallijā,» komentē N. Grjazins.

Pēc ilgāka pārtraukuma rallija trasē dosies arī Nikolaja brālis Vasīlijs Grjazins, kurš startēs ar Subaru STI automašīnu. V. Grjazins: «Esmu ļoti priecīgs, ka varēšu startēt Latvijas rallijā. Ziņu par to, ka varu piedalīties šajās sacensībās, saņēmu tikai pirms nedēļas, taču tas bija ļoti patīkams pārsteigums, un man nebija nekādu šaubu, ka jāpiekrīt. Esmu jau paspējis aizvadīt nelielu treniņu ar savu auto un varu teikt, ka esmu pilnīgi gatavs startam. Ir patīkami atgriezties rallija auto pilota krēslā. Ar nepacietību gaidu nedēļas nogali!»

Papildus «Rallijam Latvija» svētdien, 23. oktobrī, startēs arī minirallija ieskaite, kur trasē varēs sastapt jau labi zināmos rallija braucējus R. Sirmaci un A. Šiminu. Šoreiz abi puiši iejutīsies pilotu lomā. Kā «Rallijs Latvija» preses konferencē atzina Sirmacis, viņš beidzot varēšot izbaudīt sacīkstes un, pilotējot BMW 316, brauks ar plašām sānslīdēm par prieku sev un skatītājiem.

«Rallijs Latvija» ar ceremoniālo startu Jūrmalā tiks atklāts sestdien, 22. oktobrī plkst. 14:30, savukārt pirmā sporta automašīna pirmajā ātrumposmā dosies plkst.15:00. Minirallija ieskaites starts tiks dots svētdien, 23. oktobrī plkst.10:45, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu