Sirmacis: Nākamsezon mēģināsim maksimāli daudz piedalīties ERČ posmos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sven Kollus

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) aizvadītās sezonas trešās vietas ieguvējs Ralfs Sirmacis arī nākamgad mēģinās maksimāli daudz piedalīties ERČ posmos, atklāja latviešu autosportists.

Sirmacis šosezon ar stūrmani Artūru Šiminu uzvarēja ERČ posma Akropoles un Latvijas rallijā, bet duetā ar stūrmani Māri Kulšu finišēja pirmie Igaunijas posmā. Kopvērtējumā Latvijas autosportists ieņēma trešo vietu, lai gan pirms pēdējā posma vēl pretendēja uz vicečempiona godu.

«Plāns tika izpildīts. Pirms sezonas plānojām startēt visos grants rallijos un uzrādīt tur labus rezultātus, kas arī debijas sezonā ar R5 automašīnu izdevās. Esam izcīnījuši trīs uzvaras, bet vienā rallijā kāpuši uz goda pjedestāla. Ļoti labs gads debijas sezonā ar «Škoda Fabia R5» šādā klasē, turklāt kopvērtējumā izcīnīta trešā vieta, piedaloties tikai sešās sacensībās. Fantastisks gads. Jācer, ka kāds no rūpnīcas komandām to būs pamanījis,» stāstīja Sirmacis.

Tāpat autosportists veltīja atzinīgus vārdus savai komandai «Sports Racing Technologies» (SRT) un tās personālam.

«Mašīna un komanda bija apbrīnojamas, viss bija vislabākajā kārtībā. Diemžēl Čehijas rallijā pievīlām savu komandu un piedzīvojām lielu avāriju. Auto tika pamatīgi sabojāts, un mehāniķiem Latvijā bija tikai pusotra nedēļa laika, lai to sagatavotu Latvijas posmam.

Mehāniķi strādāja dienu un nakti. Viņiem tas izdevās, mēs startējām nākamajā posmā un uzvarējām.

Tāpat ar stūrmani bija laba sadarbība, ja tādas nebūtu, tad nevarētu nobraukt ralliju līdz galam,» atcerējās autosportists.

Kā minēja Sirmacis, noteiktas skaidrības par startiem nākamajā sezonā vēl nav, turklāt liela loma tajā ir budžetam.

«Tās ir ļoti lielas summas, kas nepieciešamas, virs četrām nullēm. Tas cipars ir ļoti liels, kas vajadzīgs, lai startētu pilnu sezonu. Lai arī kāds būs budžets, mēģināsim maksimāli daudz piedalīties ERČ posmos. Jāgaida, kad noslēgsies sezona visā pasaulē, tajā skaitā arī WRC, tad varēs ko tālāk domāt un skatīties,» skaidroja pilots.

Sirmacis nedaudz ieskicēja, ka šobrīd tiek strādāts arī pie ārzemju sponsoru piesaistes, jo Latvijā visu finansējumu nodrošināt ir ļoti grūti.

«Latvijā esam daudz sportistu, valsts ir maza, bet atbalstu vajag visiem. Ir grūti Latvijā atrast sponsorus, tāpēc tiek meklēti papildu atbalstītāji ārzemēs. Pie tā tiek strādāts, bet šobrīd grūti pateikt, kā būs,» teica autosportists.

Šajā nedēļas nogalē Sirmacis piedalīsies rallijā «Latvija», kur startēs minirallija ieskaitē, bet turpmākā gatavošanās nākamajai sezonai vēl nav plānota.

«Neesmu vēl domājis par braukšanu ar sporta auto. Nav arī kāda plāna, kad tajā iekāpšu. Jāstrādā pašam ar sevi un jādodas uz treniņiem. Jānoskaņojas gan fiziski, gan morāli,» atzīmēja Sirmacis.

Sirmacis septembrī bija pārliecinoši labākais ERČ posmā Latvijā, pamanoties no 13 ātrumposmiem uzvarēt 11. Viņa ekipāža uzvarēja visos grants posmos un nebija labākā vienīgi «dopos» Liepājas pilsētā.

Sportisti uz Latvijas posmu devās kā uz noslēdzošo šīs sezonas posmu, taču, pateicoties tur uzrādītajam izcilajam rezultātam, ekipāža saņēma papildu finansējumu un atbalstu, lai startētu arī pēdējā ERČ posmā Kiprā.

Eiropas čempiona titulu jau Latvijas posmā garantēja polis Kajetans Kajetanovičs, kurš Kiprā nestartēja. Noslēguma kopvērtējumā Kajetanovičs tika pie 181 punkta, viņam ar 169 punktiem sekoja Aleksejs Lukjaņuks, bet latvieši savāca 143 punktus.

Sirmača ekipāža kļuva par vienīgo, kas šosezon uzvarēja trijos ERČ posmos. Lukjaņuks sezonas pēdējā rallijā izcīnīja otro uzvaru, bet čempions Kajetanovičs tika vien pie viena panākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu