«Sestā jūdze» labāko dziesmu izlasi prezentē uz jumta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Sestā jūdze» ir viena no vistitulētākajām un atzītākajām latviešu kantri mūzikas grupām. Šogad grupa, atzīmējot savu 15 gadu pastāvēšanu, ir posusies jubilejas turnejā un tikko sadarbībā ar kompāniju «Mikrofona ieraksti» laidusi klajā savu pirmo lielāko dziesmu apkopojumu, kurš pieejams gan CD formātā un pasūtāms vietnē micrec.lv, gan šonedēļ būs pieejams arī visās populārākajās straumēšanas un lejupielādes platformās visā pasaulē.

Lai atzīmētu šo notikumu, vakar uz portāla «Draugiem.lv» vasaras terases notika grupas koncerts, kuru īpašu padarīja gan speciāli sarūpētais rabarberu karstvīns, gan arī «Iļģuciema maiznīcas» īpaši gatavotās «kantri kūciņas». Grupas menedžments izziņoja koncertturneju, kura sāksies 28. oktobrī ar koncertu Ādažos, tam sekos koncerti Ventspilī (3.11.), Liepājā (4.11.), Jēkabpilī (5.11.), Valmierā (10.11.), Alūksnē (11.11.), Bauskā (12.11.) un noslēgsies ar koncertu 24. novembrī Jelgavā.

Koncertu norises vietās būs pieejams arī jaunais «Labāko dziesmu izlases» albums, kurā apkopotas pavisam 20 dziesmas no grupas pirmsākumiem, līdz pat jaunākajam ierakstam - «Pieci soļi, nedēļa vai mūžs», kuram tapis arī viens no retajiem grupas mūzikas videoklipiem, kurš vietnē YouTube skatīts jau vairāk nekā 85 000 reižu.

Tieši šī videoklipa filmēšanas laikā arī tapusi Zigmunda Ziemeļa uzņemtais grupas foto, kas izmantots albuma vākam, kuru noformēja mākslinieks Guntars Petris. Pati grupa uzskata šo foto par savu veiksmīgāko visu 15 gadu pastāvēšanas laikā.

Izlases albumā atrodamas dziesmas no albumiem «Emigrants», «Kalendārs» un «Iebrien manā saulrietā», kā arī vairākas dziesmas, kuras līdz šim bija palikušas ārpus studijas albumiem, bet ir ļoti pieprasītas radiostacijās un koncertos.

Foto: Publicitātes foto

Grupā «Sestā jūdze» muzicē dziedātājs un komponists Agris Gedrovičs, dziedātājs un basģitārists Modris Miķelsons, bundzinieks Aldis Strazdiņš, «steel» ģitāras pavēlnieks Kristaps Rullis un viens no labākajiem kantrimūzikas ģitāristiem - Jānis Misiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu