Jamaikā atvērts Pītera Toša muzejs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šodien, 19. oktobrī, ietekmīgajam regeja mūziķim Pīteram Tošam (Peter Tosh) būtu apritējuši 72 gadi. Godinot šo Jamaikas mūzikas ikonu, Kingstonā, Jamaikas galvaspilsētā šonedēļ atklāts Pītera Toša (viņa īstais vārds - Vinstons Huberts Makintošs (Winston Hubert McIntosh)) muzejs.

Mūzikas kritiķi bieži saka: ja Bobs Mārlijs (Bob Marley) regeja mūzikā bija kā Martins Luters Kings (Martin Luther King, Jr) - sapņotājs, iedvesmotājs, tad Tošs bija kā Malkolms X - revolucionārs.

Diemžēl astoņdesmitajos gados miruši abi. Mārlijs nomira 1981. gadā 36 gadu vecumā, bet dziesmas «Legalize It» izpildītājs Tošs brutāli tika nogalināts 42 gadu vecumā 1987. gadā.

Viņa slepkava vēl aizvien izcieš sodu Jamaikas cietumā.

Tošs kopā ar Mārliju bija viens no «The Wailing Wailers» dibinātājiem. Grupa, kas 1963. gadā dibināta Trenčtounā (Trench Town), visvecākajā, netīrākajā un bīstamākajā Kingstonas priekšpilsētā, vēlāk tika pārdēvēta par «The Wailers».

Tāpēc likumsakarīgi, ka Mārlija un Toša muzeji atrodas viens no otra diezgan netālu.

Sestdien muzeja telpās notiks īpašs koncerts, kurā uzstāsies Toša dēls Endrjū, mazdēls Dre Tošs un viņa grupa «Word, Sound and Power».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu