Vai Rallijs Latvija finišā noskaidros līdz šim jaunāko Latvijas čempionu?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma Rallijs Latvija finišā uzzināsim ne vien ekipāžas, kas spējušas visātrāk veikt rudenīgā rallija izveidotos pārbaudījumus, bet arī noskaidrosim Latvijas rallija čempionāta 2016. gada sezonas čempiontitulu ieguvējus. Par lielāko intrigu parūpējies nule 16. dzimšanas dienu nosvinējušais soms Kalle Rovanpera, kurš tieši Latvijā var izcīnīt savā karjerā pirmo čempiontitulu!

Atbilstoši Latvijas rallija čempionāta nolikumam kārtējās sezonas pēdējā posmā iespējams iegūt paaugstinātu punktu skaitu. Šāda punktu sistēma ļauj parūpēties, lai čempiontitula izcīnīšana pirms pēdējā posma būtu visnotaļ sarežģīti izpildāms uzdevums un visu čempionu noskaidrošana notiktu vien pēdējā etapa, pēdējā ātrumposma laikā!

Vieta

Rallijs Latvija

citi posmi

1.

25

15

2.

20

12

3.

16

10

4.

13

8

5.

10

6

6.

8

5

7.

6

4

8.

4

3

9.

3

2

10.

2

1

Foto: Publicitātes foto

Tāpat Rallijs Latvija norisē ir paredzēts arī tā sauktais Power stage – ātrumposms, kurā iespējams izcīnīt papildpunktus. Šoreiz par šādu ātrumposmu izvēlēts 22,81 kilometrus garais SS12 DMACK.lv, un arī tajā varēs izcīnīt paaugstinātu punktu skaitu.

Vieta

Rallijs Latvija

citi posmi

1.

3

2

2.

1,5

1

Tādējādi Rallijs Latvija laikā katrai ekipāžai maksimāli iespējams iegūt vēl 28 punktus, lai uzlabotu savu pozīciju čempionāta kopvērtējumā.

LRČ1: Vai talantīgais soms Kalle Rovanpera Latvijā izcīnīs savu pirmo čempiontitulu?

Jaudīgākajā pilnpiedziņas klasē par pārsteigumiem bagātu sezonu līdz šim parūpējies sešpadsmitgadīgais soms Kalle Rovanpera. Tā kā jaunais autosportists sava vecuma dēļ Somijā startēt vēl nevar, autosportista licenci viņam izsniegusi Latvijas Automobiļu federācija, un talantīgais rallija braucējs savas pirmās uzvaras izcīnījis, startējot tieši Latvijas rallija čempionāta posmos – rallijos Sarma un Talsi, kā arī «apmaiņas» sacensībās Lietuvā un Igaunijā.

Foto: Publicitātes foto

Lai gan Rovanpera iekrājis 20 punktu pārsvaru, viņa tuvākais sekotājs – vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Jānis Vorobjovs – ne reizi vien pierādījis, ka spēj paveikt pat neiedomājamākos brīnumus, demonstrējot pašas augstākas raudzes autovadīšanas spējas un vēršot notikumus sev par labu.

Vieta

Pilots

Stūrmanis

Automašīna

Startēs

Punkti*

1.

Kalle Rovanperä

Risto Pietiläinen

Škoda Fabia R5

98 (5)

2.

Jānis Vorobjovs

Artūrs Žeibe

Andris Mālnieks

Mitsubishi Mirage

78 (0)

3.

Raimonds Kisiels

Arnis Ronis

Škoda Fabia R5

51 (-)

4.

Edijs Bergmanis

Edgars Grīns
Māris Kulšs

Mitsubishi Evo IX

46 (5)

5.

Ralfs Sirmacis

Artūrs Šimins

Škoda Fabia R5

(Minirallijs)

32 (-)

6.

Guntis Lielkājis

Ivars Grošus

Vilnis Miķelsons

Mitsubishi Evo IX

25 (0)

* Iekavās norādīts šobrīd mazākais punktu skaits, kas tiktu dzēsts atbilstoši N-1 punktu skaitīšanas sistēmai, kas nosaka – kopvērtējumā tiek summēti katras ekipāžas septiņi no astoņiem labākajiem rezultātiem.

LRČ2: Vai Mārtiņš Svilis spēs noturēt iekrāto pārsvaru?

Mārtiņa Sviļa vadītā ekipāža šogad izcīnījusi uzvaru trijos rallijos, tikmēr Sviļa tuvākais sekotājs Aleksandrs Gorelovs šosezon izcīnījis divas uzvaras. Abas līdervienības šobrīd šķir 12 punkti, savukārt trešajā vietā esošais Aleksandrs Mihailovs atpaliek vēl par 9 punktiem. Pa vienai uzvarai LRČ2 ieskaites klasē šosezon izcīnījuši piloti Māris Neikšāns un Igors Bulantsevs. Tā kā Rallijs Latvija laikā iespējams iegūt 28 punktus, paredzams, ka autosportisti vēl tikai teiks savu pēdējo vārdu, pirms noskaidrot galīgo vietu sadalījumu LRČ2 ieskaites klases sezonas kopvērtējumā!

Vieta

Pilots

Stūrmanis

Automašīna

Startēs

Punkti*

1.

Mārtiņš Svilis

Ivo Pūķis

Mitsubishi Evo X

84 (0)

2.

Alexander Gorelov

Igor Skuridin

Mitsubishi Evo X

72 (-)

3.

Alexander Mikhaylov

Normunds Kokins

Mitsubishi Evo X

63 (-)

4.

Māris Neikšāns

Anrijs Jesse

Mitsubishi Evo IX

29 (-)

5.

Ainārs Igaveņš

Gatis Cimdiņš
Uldis Znotiņš

Mitsubishi Evo IX

(Historic)

22 (-)

6.

Igor Bulantsev

Marina Danilova

Mitsubishi Evo X

15 (-)

LRČ3: Vai Mārtiņš Sesks kāps uz goda pjedestāla visos sezonas posmos un sasniegs 100 punktu robežu?

Vienīgais zināmais 2016. gada sezonas Latvijas rallija čempions šobrīd noskaidrots priekšpiedziņas klasē LRČ3, kur titulu nodrošinājusi LMT Autosporta Akadēmija ekipāža, liepājnieks Mārtiņš Sesks ar Talsu novadu pārstāvošo stūrmani Reini Vilsonu. Lai gan ekipāžas mērķis noteikti jau sasniegts, autosportisti startēs arī Rallijs Latvija, lai gūtu tik nepieciešamo pieredzi un nākamajā sezonā spētu uzrādīt arvien labākus rezultātus!

Bez Seska / Vilsona dalību rallijā apstiprinājušas vēl trīs no piecām ātrākajām ekipāžām, kas visas rūpēsies par kārtīgu konkurenci, lai čempionekipāžai sezonas pēdējais goda pjedestāls būtu izcīnīts grūtā cīņā, nevis vieglā «izbraucienā» pa Latvijas rudenīgajiem ceļiem!

Vieta

Pilots

Stūrmanis

Automašīna

Startēs

Punkti*

1.

Mārtiņš Sesks

Reinis Vilsons

Peugeot 208 R2

94 (10)

2.

Miko Ove Niinemäe

Martin Valter

Peugeot 208 R2

59 (-)

3.

Jonas Pipiras

Mindaugas Čepulis

Vytis Pauliukonis

Ričardas Baubinas

Škoda Fabia R2

48 (-)

4.

Daņila Belokoņs

Toms Freibergs

Georgy Troshkin

Ford Fiesta R2T

47 (0)

5.

Denis Rostilov

Aleksei Ignatov

Peugeot 208 R2

40 (-)

6.

Joonas Tokee

Jani Salo

Peugeot 208 R2

33 (-)

LRČ komandu vērtējums

Lai gan priekšlaicīgi ir noskaidroti arī Latvijas rallija čempioni komandu vērtējumā, galīgais vietu sadalījums atlikušajās vietās tiks noskaidrots vien noslēdzošajā Latvijas čempionāta posmā. Rallija finišā katra komanda savai kopsummai teorētiski var pievienot 56 punktus, tādējādi pat piektajā vietā esošā Prospeed – Uralasbest var pakāpties līdz otrajai vietai!

Vieta

Komanda

Punkti

1.

Vorobjovs Racing

119

2.

Sports Racing Technologies

53

3.

ASRT Rally Team

43

4.

Neiksans Rally Sport

29

5.

Prospeed - Uralasbest

16

«Esmu gandarīts, ka līdz pat 2016. gada rallija sezonas noslēgumam, un Rallijs Latvija startam čempiontitula ieguvējs ir zināms tikai vienā no trim ieskaites klasēm! Tas vēlreiz apliecina, ka dalībnieku prasmju līmenis ir izlīdzinājies, un rallija apmeklētāji varēs novērtēt ātrumu, azartu un neatlaidību cīņā par pašiem augstākajiem mērķiem – jo skaidrs ir viens, atlikt vairs nav ko – sezonas noslēgums ir vien 102 km attālumā!

Turklāt ar patīkamu satraukumu gaidu jaunā somu talanta Rovanperas sniegumu rudenīgajos Latvijas ātrumposmos. Vēl gada sākumā Kalle startēja ar Škoda Fabia S2000 auto, bet sezonas laikā jau to ir nomainījis uz moderno R5 versiju un, par spīti savam vecumam, kā līdzīgs ar līdzīgu, spēj cīnīties pat ar Eiropas meistariem! Tieši Rallijs Latvija finišā jaunais rallija talants var sagādāt sev pirmo čempiontitulu un veikt ļoti nozīmīgu ierakstu savā autosportista CV!» tā Rallijs Latvija rīkotājs Jānis Krastiņš.

Foto: Publicitātes foto

Rallijs Latvija notiks 22. un 23. oktobrī un arī šogad Jūrmalā, Tukumā, Biķernieku trasē un Sporta kompleksā 333 izveidotajos ātrumposmos vienuviet pulcinās ne vien mūsdienu rallija automašīnas, bet arī vēsturiskos automobiļus. Dalībniekiem, kuri startēs ar modernāko sporta tehniku, šoreiz būs iespēja izcīnīt punktus trīs dažādās sacensībās – Latvijas rallija čempionātā, FIA Eiropas rallija kausā, kā arī Baltijas rallija kausā. Savukārt autosportistiem, kuri vēl tikai sāk savu rallija karjeru un pilnu sacensību distanci plāno veikt tuvākajā nākotnē, savas prasmes šoreiz būs iespējams pārbaudīt trīs savam sagatavotības līmenim atbilstošās sacensībās – rallijsprintā, rallija supersprintā un minirallijā! Par īpašu intereses devu un zīmīgu jaunumu šogad parūpēsies Historic Rally Latvija – regularitātes sacensību dalībniekiem pievienosies arī sporta režīmā startējošās ekipāžas.

Rallijs Latvija ieejas kartes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties Hydroscand tirdzniecības vietās Rīgā un Tukumā!

Rallijs Latvija pateicas savam partnerim – Jūrmalas pilsētas domei par atbalstu Latvijas rallija čempionāta noslēdzošā posma sarīkošanā, kā arī izsaka pateicību sponsoriem Conti STL un DMACK. Liels paldies atbalstītājiem Autobrava, Hydroscand un Prodex. Informatīvo atbalstu nodrošina TVNET.

Plašāku informāciju un Rallijs Latvija rezultātus atradīsiet Latvijas rallija čempionāta oficiālajā interneta mājaslapā http://autorally.lv/, kā arī sociālo tīklu Twitter, facebook un YouTube kontos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu