Šovakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās kārtas mači

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

No traumas atlabstošā Latvijas izlases futbolista Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Maskavas CSKA šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra trešās kārtas spēlē uzņem Francijas kluba «Monaco» futbolistus.

E apakšgrupas spēle Maskavā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, bet tajā pat laikā šīs pašas grupas duelī Vācijas klubs Leverkūzenes «Bayer» savā laukumā sāks spēli pret Anglijas vienību Totenhemas «Hotspur».

CSKA šosezon Čempionu līgā pie uzvarām vēl nav tikusi. Pirmajā spēlē tā viesos cīnījās neizšķirti 2:2 ar «Bayer», savukārt septembra beigās otrās kārtas mačā savā laukumā ar 0:1 atzina «Hotspur» pārākumu.

Tikmēr «Monaco» ir grupas līdere, jo pirmās kārtas mačā ar 2:1 viesos uzvarēja Anglijas klubu, bet pēc tam savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Leverkūzenes vienību.

«Monaco» ir tikusi pie četriem punktiem, «Hotspur» rēķinā ir trīs, bet «Bayer» divi punkti, kamēr CSKA ir pēdējā vietā ar vienu punktu.

CSKA futbolisti piektdien Krievijas premjerlīgas spēlē ar 1:0 uzvarēja «Ufa» komandu, uz vienu dienu kļūstot par turnīra līderi, taču nedēļas nogalē pie panākumiem tika arī sīvākie konkurenti Maskavas «Spartak» un Sanktpēterburgas «Zeņit», tāpēc CSKA šobrīd pašmāju čempionātā ir trešā.

Savukārt «Monaco» piektdien Francijas čempionātā viesos ar 1:3 zaudēja «Toulouse» komandai un arī ir trešajā pozīcijā.

CSKA komandai otrdien gaidāmajā cīņā nevarēs palīdzēt ne tikai Cauņa, kurš atlabst pēc kārtējā kājas savainojuma un šosezon joprojām nav piedalījies nevienā Krievijas čempionvienības mačā, bet arī pussargs Alans Dzagojevs. Savukārt Romānam Jeremenko ir jāizcieš 30 dienu pagaidu diskvalifikācija, jo viņam pēc spēles Leverkūzēnē tika konstatēta pozitīva dopinga analīze. Jeremenko lieta vēl tiek skatīta, tāpēc futbolists var saņemt bargāku soda mēru.

Otrdien vēl trīs UEFA Čempionu līgas apakšgrupās notiks trešās kārtas cīņas.

Pašreizējā Čempionu līgas kausa īpašniece Madrides «Real» F apakšgrupā uzņems Polijas čempioni Varšavas «Legia», bet Lisabonas «Sporting» uzņems Vācijas bundeslīgas klubu Dortmundes «Borussia».

Madrides «Real» šīs sezonas Čempionu līgu sāka ar grūtu uzvaru mājās pret Lisabonas «Sporting» no Portugāles, panākumu 2:1 izraujot tikai mača beigās. Savukārt otrajā kārtā tā viesos spēlēja neizšķirti 2:2 ar «Borussia».

Tikmēr «Legia» abos mačos ir zaudējusi, jo ar 0:6 atzina «Borussia» pārākumu un ar 0:2 zaudēja arī «Sporting».

Pēc divām kārtām «Borussia» un «Real» ir pa četriem punktiem, «Sporting» tikusi pie trim punktiem, bet Varšavas klubs ir tukšā.

Tikmēr G apakšgrupā Anglijas čempione Lesteras «City» uzņems dāņu «Kobenhavn», bet Beļģijas klubs «Club Brugge» tiksies ar «Porto» komandu no Portugāles.

Lesteras «City» ir kļuvusi par pirmo angļu komandu, kura Čempionu līgā debitējusi ar divām uzvarām. Pirmās kārtas spēlē «City» viesos ar 3:0 uzvarēja «Club Brugge», bet pēc tam mājās ar 1:0 pieveica ar «Porto». Tiesa, tika labi «City» komandai neklājas Anglijas premjerlīgā, kur tā ieņem vien 13.vietu, sestdien ar 0:3 atzīstot Londonas «Chelsea» pārākumu.

Lesterā notiks grupas līderu duelis, jo «City» ir seši, bet «Kobenhavn» četri punkti, kamēr «Porto» tikusi pie punkta, bet «Club Brugge» abos mačos ir zaudējusi.

Visbeidzot H apakšgrupā Lionas «Olympique» no Francijas tiksies ar titulēto Itālijas vienību Turīnas «Juventus», bet Horvātijas klubs Zagrebas «Dinamo» uzņems spāņu «Sevilla».

Šajā grupā pa četriem punktiem ir «Juventus» un «Sevilla», kamēr «Olympique» rēķinā ir par punktu mazāk, bet Zagrebas vienība joprojām ir bešā.

Visas spēles sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu