Pieckārt palielinājies Dilana dziesmu straumēšanas apmērs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc Nobela prēmijas literatūrā piešķiršanas amerikāņu dziesminiekam Bobam Dilanam (Bob Dylan) vairāk nekā piecas reizes palielinājies viņa dziesmu straumēšanas apmērs pakalpojumā «Spotify», vēsta mūzikas žurnāls «Billboard».

Kā jau ziņots, Zviedrijas akadēmija ceturtdien paziņoja par prestižās godalgas piešķiršanu 75 gadus vecajam Dilanam par «jaunu poētisko vēsmu radīšanu diženajās amerikāņu dziesmu tradīcijās».

Dienu vēlāk Dilana dziesmu atskaņošanas rādītāji «Spotify» bija pieauguši par 512%.

Visvairāk straumētā Dilana dziesma ir «Like a Rolling Stone».

Dilans ir pirmais dziesmu autors, kuram piešķirta Nobela prēmija literatūrā.

Lai arī Dilans ceturtdien nospēlēja koncertu Lasvegasā un nedēļas nogalē ar citām slavenām rokzvaigznēm uzstājās festivālā «Desert Trip», viņš joprojām nav publiski pieminējis prēmiju.

Zviedrijas akadēmija piektdien atzina, ka neesot sazinājusies ar mūziķi, bet tikai ar viņa aģentu un koncertturnejas menedžeri.

Nobela prēmiju laureāti ik gadu tiek aicināti uz balvas svinīgo pasniegšanu Stokholmā, kas šogad notiks 10. decembrī. Akadēmija vēl nezina, vai Dilans ieradīsies pēc astoņus miljonus Zviedrijas kronu (841 175 eiro) vērtās prēmijas.

1964. gadā no prēmijas atteicās franču filozofs Žans Pols Sartrs, savukārt 1970. gadā uz ceremoniju Stokholmā neieradās krievu rakstnieks Aleksandrs Solžeņicins, jo bažījās, ka viņu pēc tam varētu neielaist atpakaļ Padomju Savienībā.

2004. gadā austriešu rakstniece Elfrīde Jelineka attiecās ierasties pēc prēmijas, aizbildinoties ar bailēm publiski uzstāties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu