Doņeckā bumbas sprādzienā gājis bojā kaujinieku komandieris Motorola

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Bumbas sprādzienā Doņeckā svētdien gājis bojā promaskavisko kaujinieku komandieris Arsēnijs Pavlovs, kurš ir pazīstams arī ar iesauku Motorola.

Viņš gāja bojā, kad eksplodēja ēkas liftā ievietots spridzeklis.

Pavlovs Donbasā vadīja bataljonu «Sparta» un bija viens no nozīmīgākajiem kaujinieku komandieriem.

Reaģējot uz notikušo, pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņoja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko «ir pārkāpis pamieru un pieteicis karu».

Kāds «Spartas» kaujinieks atklāja, ka bojā gājis arī Pavlova miesassargs. Bataljona kaujinieki izteikušies, ka sprādzienu sarīkojuši «Ukrainas dienesti vai arī kāds no mums».

Tiek ziņots, ka Pavlovam jūnijā bija izdevies izdzīvot slepkavības mēģinājumā.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu