«Green Day» ar «Revolution Radio» iekaro UKTop40

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Amerikāņu poppanka grupa «Green Day» ar savu jauno studijas albumu «Revolution Radio» iekarojusi Apvienotās Karalistes albumu topa 1. vietu, ziņo «billboard.com».

Grupas divpadsmitais studijas albums «Revolution Radio» (Reprise/Warner Music) apsteidza otru šīs nedēļas favorītu - pēdējā dzīvā grupas «Bee Gees» dalībnieka Berija Giba (Barry Gibb) solo albumu «In The Now» (Columbia/Sony).

«Mūs redzēs, bet mūs nedzirdēs,» albuma tituldziesmā skandē trio līderis Billijs Džo Ārmstrongs (Billie Joe Armstrong). Viņš iepriekš izteicies, ka «baltajai Amerikai» vajadzētu «aizvērties un ieklausīties».

«Domāju, ka mana loma ir aizvērties un ieklausīties,» viņš teica intervijā izdevumam «Rolling Stone». «Daudziem baltajiem tā vajadzētu darīt. Viņi nezina, ko patiesībā piedzīvo afroamerikāņu iedzīvotāji. Ja mūsu valstī cilvēkus nošauj viņu mašīnās tāpat vien bez iemesla, iemet cietumā, lai pelnītu, tad kaut kas nav kārtībā ar šo valsti. Ir jāizglītojas.»

Kopš lielā izrāviena ar 1994. gada singliem «When I Come Around» un «Basket Case» Bilija Džo Armstronga un Co virzība gājusi tikai augšup, un jaunais albums, kas seko 2009. gada «21St Century Breakdown» un 2012. gada «Green Day» albumu triloģijai, tam ir apliecinājums.

3. vietā rokgrupas «Alter Bridge» albums «The Last Hero» (Napalm).

Savukārt populārā postbritpopa grupas «Kaiser Chiefs» albums «Stay Together» (Caroline/Universal), tikai 4. vietā.

Pagājušās nedēļas līderis - savulaik ļoti populārais Apvienotās Karalistes r&b saldais «cukuriņš» Kreigs Deivids (Craig David) ar sesto studijas plati «Following My Intuition» noslēdz top5.

Vēl pie jaunumiem jāmin «OneRepublic» ar «Oh My My» (Interscope/Universal) - 6. vieta, Seasick Steve ar «Keepin' The Horse Between Me and the Ground» (There's A Dead Skunk) - numur 8.

Savukārt Noras Džounsas (Norah Jones ) jaunā plate «Day Breaks» (Blue Note/Universal) tikai 9. vietā.

Singlu topā tikmēr 1. vietā trešo nedēļu pēc kārtas britu televīzijas talantu konkursa «X Factor» devītās sezonas uzvarētājs Džeimss Arturs (James Arthur) ar dziesmu «Say You Won't Let Go».

Un daudz aprunātais Robija Viljamsa singls «Party Like A Russian» pagājušonedēļ startēja tikai 68. vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu