Aktrise un māksliniece Elīna Dzelme gatavojas pirmajai savu darbu izsolei

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Aktrise un māksliniece Elīna Dzelme kopā ar mīļoto vīrieti, uzņēmuma «Olainfarm» valdes priekšsēdētāju Valēriju Maliginu ir devusies uz Taizemi baudīt pelnītu atpūtu, kā nekā tikko Elīnas personālizstāde «Egomorphosis» ar sajūsmu uzņemta Maskavā «Zuraba Cereteli» mākslas galerijā, kur izstādītas divdesmit četras gleznas un divas videoperformances.

Viens no Elīnas darbiem
Viens no Elīnas darbiem Foto: Publiciātes foto

Šogad Elīnu vēl mazāk redzēsim teātrī, jo radošā personība ļoti aktīvi pievērsusies mākslas pasaulei un savas gleznas prezentē dažādās valstīs.

«Cilvēku atzinība, interese par manām idejām, dzīves mirkļiem, sajūtām, kuras parādās darbos, manī rada iedvesmu un vēlmi vēl vairāk pārsteigt savu darbu cienītājus,» savulaik izteikusies Elīna.

«Egomorphosis» «Zuraba Cereteli» mākslas galerijā
«Egomorphosis» «Zuraba Cereteli» mākslas galerijā Foto: Publiciātes foto

Ikviena mākslinieka sapnis ir, lai viņa darbi tiek novērtēti ne tikai dzimtenē, bet arī ārpus tās, Elīnai tas ir izdevies, Vīnē, Krievijā un Ukrainā jau izrādīta personālizstāde.

Tūlīt sekos piedalīšanās Monako mākslas festivālā un došanās uz Vīni, kur «Egomorphosis» tiks izrādīta «Belveder» muzejā, kā arī Elīna piedalīsies pirmajā darbu izsolē «Young art auction» ietvaros.

Daļa no instalācijas
Daļa no instalācijas Foto: Publiciātes foto

Izsolīti un prezentēti tiks divdesmit pieci mākslinieki no visas pasaules, kuros izsoles rīkotāji redz potenciālu un neierastus mākslinieciskos risinājumus.

Kopā ar aktrisi no videoinstalācijas Tatjanu Bondarevu
Kopā ar aktrisi no videoinstalācijas Tatjanu Bondarevu Foto: Publiciātes foto

Elīna neizsolīs gleznu vai zīmējumu, «Young art auction» vēsturē pirmo reizi tiks izsolīta videoinstalācija, mākslinieces neordinārais skatījums caur kameru pievērš ļoti lielu uzmanību, tas uzrunāja izsoles rīkotājus.

Mākslinieces darbi nekad nav izsolīti, tāpēc piedalīšanās izsolē viņai gluži kā ikvienam māksliniekam, piedzīvojot ko jaunu un nebijušu, rada sajūsmu un pacilātību.

Izstādes atklāšana "Marx hall" kopā ar radošo komandu
Izstādes atklāšana "Marx hall" kopā ar radošo komandu Foto: Publiciātes foto

Latvijā Elīna prezentēt savus darbus atsakās.

Jaunās performances daļa (Lilita Ozoliņa, Inese Kučinska)
Jaunās performances daļa (Lilita Ozoliņa, Inese Kučinska) Foto: Publiciātes foto

Pirms lielajiem mākslas notikumiem Elīna kopā ar mīļoto vīrieti Valēriju ir devusies uz Taizemi, kur bauda sauli, kultūru, mākslu un uzņem spēkus turpmākajam darbam, kā arī, vērojot jaunas, neierastas lietas, vietas un cilvēkus, gūst iedvesmu jauniem darbiem.

Kopā ar mīļoto vīrieti "Paralell Vienna"
Kopā ar mīļoto vīrieti "Paralell Vienna" Foto: Publiciātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu