Dzīvē kā fabulā! Bruņurupucis pret trusi - kurš ātrāks?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Varētu būt grūti atrast kādu, kas bērnībā nav dzirdējis stāstu par zaķi un bruņurupuci no Ēzopa fabulām vai vismaz vienu no šā stāsta versijām. Ēzops uzrakstīja stāstu par zaķi un bruņurupuci pat 600 gadus pirms mūsu ēras, kas radījis parunu, ko izmanto veiksmīgi cilvēki visā pasaulē: lēnie un mierīgie uzvar sacensībās.

Mūsdienu ātruma sacīkšu pasaulē daudzi uzskatītu, ka šī paruna ir tikai muļķības. Tomēr ir tādi, kam patīk pārbaudīt, viņi spriestu: ja zaķim un bruņurupucim liktu sacensties, kurš uzvarētu? 8. oktobrī uzņemtā videomateriālā mājdzīvnieku izstādē Taizemē var redzēt, ka šīs sacensības tiešām notiek. Saskaņā ar «Newshub», kādā izstādē sacensības starp šiem diviem dzīvniekiem mēģināja atkārtot.

Sacensības piesaistīja daudz cilvēku, kas centās uzmundrināt abus dalībniekus. Sākumā vadībā bija bruņurupucis, bet vēlāk zaķis viņam aizlēca garām. Neparastākais notika, kad zaķis bija ticis līdz pusei. Tas apstājās un ar mazliet šokētu purniņa izteiksmi skatījās apkārt, kamēr bruņurupucis lēnām turpināja čāpot uz priekšu.

Lai gan zaķis neatpūtās un nesnauda, kā tiek stāstīts Ēzopa fabulā, fakts, ka zaķis pusceļā apstājās, bet bruņurupucis lēnām viņam pagāja garām, bija pārsteidzoši. Šeit parādījās bērnībā dzirdētā stāsta izspēlēšana dzīvē. Jautājums paliek. Vai zaķis beidzot attapās un uzvarēja, vai tomēr sacensības beidzās tāpat kā stāstā?

Stāsts tiešām bija patiesība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu