Vēbers liek punktu autosportista karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Marks Vēbers no Austrālijas ar šo gadu noslēgs savu autosportista karjeru.

Pašlaik 40 gadus vecais Vēbers pēdējos gados «Porsche» rūpnīcas komandas sastāvā piedalījies Pasaules Izturības čempionātā (WEC), bet no F-1 viņš aizgāja 2013.gadā.

«Protams, noslēgt savas autosportista gaitas ir nozīmīgs lēmums. Laiks, kad to darīt, ir izvēlēts pareizs - gadiem ejot, skaties uz lietām citādi, un mainījušās prioritātes,» izteicās Vēbers.

F-1 čempionātā austrālietis startēja no 2002.gada, pārstāvot «Minardi», «Jaguar», «Williams» un «Red Bull». Kopumā Vēbers piedalījās 215 sacīkstēs un izcīnīja deviņas uzvaras, bet uz goda pjedestāla viņš kāpis 42 reizes.

Karjeras labākais veikums Vēberam bija 2010., 2011. un 2013.gadā, kad viņš F-1 pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu, turklāt nereti spraigi sacentās ar savu komandas biedru «Red Bull» vienībā Sebastjanu Fetelu no Vācijas.

Savas pēdējās oficiālās sacīkstes karjerā Vēbers aizvadīs 19.novembrī, kad «Porsche» sastāvā piedalīsies WEC posmā Bahreinā.

Pērn Vēberam kopā ar komandu izdevās kļūt par WEC čempionu, bet pēc karjeras noslēguma austrālietis kļūs par «Porsche» vēstnesi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu