Finanšu ministre iesniegs Saeimā nākamā gada budžeta portfeli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Šodien finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iesniegs Saeimā 2017.gada budžeta portfeli, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Nākamā gada budžetu Reizniece-Ozola no FM nesīs plkst.8.30, bet plkst.9.30 Saeimas nama «Dāvanu zālē» paredzēts Saeimas priekšsēdētājas, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja un finanšu ministres mediju brīfings.

Finanšu ministre Saeimā iesniegs likumprojektu par nākamā gada budžetu, tostarp 57 likumprojektu pavadošu paketi, un vidēja termiņa budžeta ietvaru. Dokumentu kopējais svars ir 6,8 kilogrami, un to kopējais lapu skaits ir 1315.

Saeimā 2017.gada valsts budžeta projektu galīgajā lasījumā plānots pieņemt 23.novembrī.

Iepriekš FM pārstāvis Aleksis Jarockis aģentūrai LETA stāstīja, ka tradīciju nest budžetu uz Saeimu portfelī 1997.gadā ieviesa bijušais finanšu ministrs Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), kurš ziedoja savu darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu. Uz portfeļa tika piestiprināta metāla plāksnīte, uz kuras tika iegravēts finanšu ministra vārds un budžeta gads.

Kopš 1997.gada līdz šim brīdim uz budžeta portfeļa plāksnītes iegravēti 19 ieraksti. Visvairāk reižu budžeta portfeli Saeimā nogādājuši bijušie finanšu ministri Oskars Spurdziņš un Andris Vilks (V) - katrs pa četrām reizēm.

Pērn uz vecās plāksnītes vairs nebija vietas, kur iegravēt finanšu ministra vārdu un budžeta gadu, tāpēc tika nolemts veco plāksnīti ar gravējumiem piestiprināt portfeļa aizmugurē, bet vecās vietā piestiprināt jaunu, uz kuras pirmais minēts iepriekšējā finanšu ministra Jāņa Reira (V) vārds un 2016.gads. Šogad plāksnīti papildinās Reiznieces-Ozolas vārds un 2017.gads.

LETA jau rakstīja, ka valdība vakar, 13.oktobrī, atbalstīja 2017.gada valsts budžeta projektu, kurā plānotie ieņēmumi ir 8,066 miljardi eiro, savukārt izdevumi - 8,367 miljardi eiro.

Salīdzinot ar 2016.gada budžetu, nākamgad plānotie valsts budžeta ieņēmumi paredzēti par 664 miljoniem eiro lielāki. Savukārt valsts budžeta izdevumi nākamgad paredzēti par 681 miljonu eiro lielāki nekā šogad.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā tika rasti papildu 60 miljoni eiro, kurus novirzīt kopējām iniciatīvām un nozaru prioritārajiem pasākumiem. Budžeta izdevumu pārskatīšana turpmāk būs regulāra prakse, uzsver Finanšu ministrija (FM).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu