Lipmans par VDK: Tādiem ir svarīgi kaut ko ļaunu izdarīt, nogalināt, sadurt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans intervijā «Radio Baltkom» ļoti asu kritiku veltījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» valdes priekšsēdētājam Jurim Savickim.

Pagājušās nedēļas nogalē norisinājās LHF kongress, kurā no amata atbrīvoja Lipmanu un par jauno prezidentu kļuva Aigars Kalvītis.

«Es jau pats gribēju pamest LHF, ilgu laiku domāju, kā to varētu izdarīt. Mani tikai māca šaubas par Viesturu Koziolu. Viņš nevienu savu projektu nav novedis līdz beigām. Vai tad Rīgas «Dinamo» ir Koziola projekts? Nē, tas ir mans projekts,» sacīja Lipmans.

«Ir tāds Juris Savickis (Rīgas «Dinamo» valdes priekšsēdētājs), bijušais VDK darbinieks. Mani vecāki no šī VDK ir daudz cietuši.

Manus radiniekus aizsūtīja uz Sibīriju un nošāva. Lieta šoreiz nav par to. Varbūt viņi ir labi cilvēki, bet viņi ir audzināti kā stukači.

Viņiem ir asinīs visi šie VDK gājieni. Nesaku, ka viņi nav labi cilvēki, bet tēlaini izsakoties - viņiem ir svarīgi kādam kaut ko ļaunu izdarīt, nogalināt, sadurt,» teica Lipmans.

Lipmans uzskata, ka Savickis jau sen bija izplānojis, ka viņam uzticams cilvēks kļūs par LHF prezidentu. «Tādēļ tas (noņemt Lipmanu no LHF prezidenta amata) bija viņa (Savicka) galvenais uzdevums. Tūlīt es jums paskaidrošu. «Gazprom» atsakās maksāt tādas summas «Dinamo» komandai, jo īpaši ārzemju klubam. Savickis nevar iet un prasīt naudu valdībai priekš «Dinamo» vienības, jo tā ir privāta kompānija. Viņš jau sen bija izdomājis, ka viņa cilvēks būs federācijā. Un tagad LHF varēs iet un prasīt naudu hokejam, kā rezultātā naudu iegūs arī «Dinamo»,» skaidroja Lipmans.

«Es 20 gadus noturēju izlasi pasaules čempionātā elitē, bet man neviens no valdības paldies nepateica,» izteicās Lipmans.

«Man tas ir ļoti sāpīgi. Tikai pateicoties hokejam, uz Ziemas olimpiskajām spēlēm Latvijai bija tik kupla komanda.»

Lipmans LHF prezidenta amatu ieņēma kopš 1998.gada, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995. gadā. Vēl šajā amatā ir bijuši arī Vilnis Burtnieks (no 1992. līdz 1994. gadam) un Uģis Magonis (no 1995. līdz 1998. gadam).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu