«Bite» 5G ieviešanā sadarbosies ar «Huawei»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas mobilo sakaru operators «Bite» nākamās paaudzes 5G mobilo sakaru tīkla ieviešanai Latvijā sadarbosies ar Ķīnas tehnoloģiju uzņēmumu «Huawei», informē «Bites» pārstāvji.

Abi uzņēmumi noslēguši vienošanās par 5G jeb savstarpējas sapratnes memorandu, kas paredz, ka gan «Bite», gan «Huawei» uzskati par 5G nozīmi un nepieciešamību sakrīt. Tāpat abas puses vienojās par darbu, kas kopā jāveic, lai šo tehnoloģiju pēc iespējas ātrāk un veiksmīgāk īstenotu Latvijā.

«Visi runā par 5G un visi runā par «lietu internetu», bet tālāk par runāšanu neviens nav ticis,» komentēja «Bite Latvija» komercdirektors Kaspars Buls. «Šis līgums ir par stratēģisko partnerību un nozīmē to, ka mēs negribam būt tie, kas pēc pāris gadiem paziņo, ka mums ir pieejams 5G tīkls bez nekā cita, kā tas bija 4G gadījumā. Gribam, lai mums jau no paša sākuma ir 5G tīkls kopā ar servisiem, ko klienti var izmantot,» skaidro «Bite Latvija» pārstāvis.

Viņš atklāja, ka jau drīzumā Latvijā tiks izveidota abu uzņēmumu darba grupa, kas strādās pie 4,5G un 5G ieviešanas Latvijā. «Tuvākajos mēnešos uzzināsiet par dažiem jaunumiem, ko sadarbībā ar «Huawei» ieviesīsim. Jau šogad «Bites» tīklam tiks pievienotas vēl 80 4G+ stacijas un gada beigās izmēģināts 4,5G internets, kas šobrīd vēl Latvijā nav pieejams,» sacīja Buls.

«4,5G ir nākamais solis, kas ved tuvāk 5G. Mēs jau kādu laiku strādājam, veicam testus un pārbaudes. Paredzams, ka jau nākamā gada pirmajā pusē tirgū parādīsies pirmās klientiem pieejamās ierīces, kas atbalstīs šo tehnoloģiju, tādēļ gribam būt gatavi uzreiz to arī piedāvāt,» turpina Buls.

Parakstītā vienošanās uz «Bites» uzņēmumu Lietuvā neattiecas.

«Bite Latvija» pērn apgrozīja 67,056 miljonus eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 59,569 miljonus eiro. Uzņēmums pērn nopelnīja 5,258 miljonus eiro, un tas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš, kad «Bite» nopelnīja 4,570 miljonus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam «Bite Lietuva UAB».

Par «Bites» māteskompānijas «Bite Finance International BV» jeb «BITE Group» jauno īpašnieku šogad kļuva ASV privātā kapitāla investīciju fonds «Providence Equity Partners» («Providence»).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu