Ilvess atmaksā Igaunijas investīciju aģentūrai lauku īpašumam piešķirtos līdzekļus

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

Bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess trešdien atmaksājis Igaunijas Investīciju un tirdzniecības aģentūrai (EAS) pieprasīto summu - 19 039 eiro - jeb 10% no piešķirtā atbalsta tūrisma biznesa attīstībai, jo viņam piederošais uzņēmums «Ermammaa» vairs nesniegs tūrisma pakalpojumus Ilvesa lauku īpašumā Ermā.

To, ka Ilvess šo summu atmaksājis, apstiprināja EAS.

Ilvess 10.oktobrī rakstiski informējis EAS, ka pēc 2017.gada 1.janvāra vairs nevēlas savu ar EAS palīdzību attīstīto lauku īpašumu izmantot iecerētajam mērķim - tūristu uzņemšanai. ES pieprasītās summas apmērs noteikts atbilstoši EAS valdes 2012.gada 30.marta sēdes lēmumam pieprasīt daļēji atmaksāt finanšu palīdzību.

Pieņemot šo lēmumu, ņemts vērā, ka Ermas lauku saimniecībā, kas pieder «Ermamaa», Ilvesa prezidentūras laikā ir uzņemts liels skaits ārvalstu un neoficiālo viesu.

«Mūsu pieprasījums [par līdzekļu atmaksu] ir balstīts uz agrāk pieņemto EAS valdes sēdes lēmumu, ņemot vērā iemeslus, kuru dēļ 2007.-2016.gadā Ermas lauku īpašuma kā tūristu uzņemšanas vietas izmantošana bija ierobežota,» paskaidroja EAS valdes priekšsēdētājs Hanno Tombergs.

«Ermamaa» no Eiropas Savienības struktūrfondiem 2006.gada pavasarī saņēma 190 392 eiro

programmā, kurā līdzekļi bija paredzēti tūrisma sektora uzņēmumu produktu attīstībai un mārketinga projektu īstenošanai. Tomēr Ilvesa ievēlēšana valsts prezidenta amatā neļāva Ermas lauku saimniecībai Igaunijas dienvidos darboties kā tūrisma objektam.

Igaunijas prezidenta amatā Ilvess bija divus termiņus pēc kārtas kopš 2006.gada un pirmdien amata pilnvaras nodeva savai pēctecei Kersti Kaljulaidai.

Kā Igaunijas prezidents Ilvess savā lauku īpašumā, kas atrodas Vīlandes apriņķī netālu no Latvijas robežas, uzņēma arī citu valstu līderus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu