Prezentēta grāmata par Kristapu Porziņģi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Neformālā gaisotnē trešdien tika prezentēta sporta žurnālista Armanda Pučes un Jāņa Porziņģa kopīgi veidotā grāmata «Brālis» par latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Grāmata «Brālis» veidota Kristapa Porziņģa pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas laikā, kurā viņš lieliski debitēja Ņujorkas «Knicks» sastāvā.

Grāmatā ir divas daļas - Pučes saruna ar Kristapa Porziņģa brāli Jāni, kā arī bilžu sadaļa, kur jau pats NBA basketbolists stāsta par savām dzīves gaitām un pirmo nopietno spēli Ņujorkā.

Prezentācijas pasākums bankas «Citadele» centrālajā ēkā notika neformālā gaisotnē, turklāt uz to bija uzaicināti arī jaunie basketbolisti, kuri šovasar spēlētāja dzimtajā pilsētā Liepājā piedalījās Porziņģa rīkotajā nometnē.

«Armandam bija vīzija, kad Kristaps tikai bija sācis savu sezonu. Sākumā uz šo ideju [par grāmatas rakstīšanu] skatījos ar skepsi. Neredzēju tur stāstu, jo Kristaps vēl nebija neko sasniedzis,» prezentācijas pasākumā teica Jānis Porziņģis. «Tomēr, kad lasīju grāmatas melnrakstu, bija skaidrs, ka Armands zina, ko dara.»

«Tajā mērogā, kurā šobrīd atrodas Kristaps Porziņģis, neviens latvietis vēl nav bijis,» tikmēr norādīja Puče, piebilstot, ka Porziņģu ģimeni kopā tur ļoti spēcīga sieviete - mamma Ingrīda.

Porziņģis aizvadīja spožu debijas sezonu NBA, turklāt jau oktobra beigās viņš Ņujorkas «Knicks» komandas sastāvā sāks savu otro gadu pasaules spēcīgākajā līgā.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis piedalījās 72 NBA spēlēs, kurās vidēji iemeta 14,3 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas.

Tieši grāmatas prezentācijas dienā Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņoja, ka Porziņģis atzīts par šā gada Latvijas labāko basketbolistu.

Puče sarakstījis vairākas grāmatas par Latvijas sportistiem - Sandi Ozoliņu, Artūru Irbi, Kristeru Serģi, Kasparu Kambalu, Viktoru Hatuļevu, kā arī romānu «Slazds» par aviokatastrofu, kurā gāja bojā Kārlis Skrastiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu