Putins devis pavēli amatpersonām vest no ārzemēm atpakaļ uz Krieviju savus radiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Izskanējusi informācija, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins amatpersonām devis rīkojumu nekavējoties no ārzemēm atpakaļ uz mājām Krievijā vest visus savus radiniekus. Tiem, kuri rīkojumam nepakļausies, tikšot ierobežotas karjeras iespējas, atsaucoties uz Krievijas presi, raksta «Daily Mail».

Rīkojumu esot saņēmuši politiķi un augsta ranga amatpersonas.

Laikraksts «Daily Star» vēsta, ka rīkojumu saņēmuši administratīvie darbinieki, reģionālie vadītāji, visu līmeņu deputāti, kā arī sabiedrisko korporāciju darbinieki. Rīkojumā ieteikts nekavējoties no ārvalstu skolām arī izņemt viņu bērnus. Ticis norādīts, ka tie, kas rīkojumam nepakļausies, apdraud savas profesionālās izaugsmes iespējas, vēstīja Krievijas mediji.

Krievijas politiskais analītiķis Staņislavs Belkovskis «Daily Star» izteicies, ka Krievijā acīmredzot notiekot gatavošanās kādam lielam notikumam. «Tas viss ir daļa no dažādu pasākumu kopuma, lai valsts eliti gatavotu «lielam karam».»

Ziņas par Putina rīkojumu izskanējušas laikā, kad spriedze starp Krieviju un rietumvalstīm, īpaši ASV, pieaug. Putins šonedēļ paziņoja, ka atceļ savu iepriekš plānoto vizīti ASV. Attiecības pēdējā laikā saasinājušās saistībā ar Krievijas īstenoto militāro kampaņu Sīrijā.

Savukārt bijušās PSRS līderis Mihails Gorbačovs paudis brīdinājumu, ka pasaule Krievijas un ASV nesaskaņu dēļ patlaban atrodas «bīstamā punktā».

Krievija mēneša sākumā paziņoja, ka lauž simbolisko sadarbības līgumu, kas paredzēja atbrīvošanos no kodolieroču ražošanā izmantojamā plutonija. Savukārt ASV paziņoja, ka pārtrauc sarunas ar Krieviju Sīrijas jautājumā. Pasaules līderi, tai skaitā Francijas prezidents Fransuā Olands Sīrijas spēkus apsūdzējuši kara noziegumu veikšanā, kas notiekot Krievijas gaisa triecienu aizsegā.

Krievijas ārpolitikas analītiķis Fjodors Lukjanovs Putina vizītes uz Franciju atcelšanu pēdējā mirklī raksturoja kā Aukstā kara laikam raksturīgu soli. «Tā ir daļa no plašākas spriedzes eskalācijas Krievijas un rietumvalstu un NATO starpā,» viņš teica aģentūrai AFP.

Kremli pēdējā laikā saniknojis arī Krievijas Paralimpiskās komandas dalības liegums Rio Olimpiskajās spēlēs, kā arī apgalvojumi, ka Krievijā valsts līmenī notikusi dopinga lietošanas piesegšana sportistu aprindās.

Atvaļinātais Krievijas ģenerālis Jevgeņijs Bužinskis norādīja, ka Putins pēdējā laika notikumus traktējot kā personīgu konfrontāciju. «Protams, ir šāda reakcija. Kā to redz Krievija un kā to redz Putins, tā ir pilna mēroga konfrontācija visās frontēs. Ja gribat konfrontāciju, tad tādu arī dabūsiet. Taču tā nebūs konfrontācija, kas nekaitēs ASV interesēm,» viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu