Leonards Koens: «Esmu gatavs mirt»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka leģendārais trubadūrs Leonards Koens (Leonard Cohen) ierakstījis jaunu albumu «You Want It Darker», kas dienas gaismu ieraudzīs jau pavisam drīz - 21. oktobrī. Sarunā ar izdevumu «New Yorker» 82 gadus vecais Koens izsakās tieši: «Esmu gatavs mirt.»

Intervijā «New Yorker» Koens runā gan par savu jauno albumu, gan atskatās uz savu dzīvi kopumā, taču, kas vissatraucošāk, atklāti runā par savas veselības pasliktināšanos.

Kad viņam tiek jautāts par iespējamajiem nākotnē plānotajiem koncertiem, ierakstiem, Koens stāsta, ka, visticamāk, daudz kas paliks līdz galam neizdarīts.

«Es nedomāju, ka spēšu pabeigt šīs dziesmas. Iespējams, kas to lai zina? Varbūt iegūšu kādu otro elpu. Nezinu. Esmu gatavs mirt. Ceru, ka tas nav pārāk neērts temats. Man pietiek,» viņš saka.

Kad šovasar mirusi Mariena Īlena (Marianne Ihlen), sieviete, kas iedvesmojusi vairākas Koena dziesmas (īpaši «Bird on the Wire» un «So Long, Marianne»), presē parādījās ziņas, ka divas dienas pirms viņas nāves Koens savai mūzai nosūtījis vēstuli.

«Tā, nu, Mariena, esam nonākuši tik tālu, ka esam tik veci, ka mūsu ķermeņi jūk ārā, un es domāju, ka pavisam drīz tev sekošu,» viņš rakstīja. «Zini, ka esmu tev tik tuvu, ka tad, ja pastiepsi roku, varēsi mani aizsniegt.»

Pilnu rakstu lasi šeit.

www.newyorker.com

21. septembrī, savā dzimšanas dienā Koens publicēja pirmo vēstnesi no jaunā albuma - dziesmu «You Want It Darker».

Albumu producējis Koena dēls Adams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu