Prieks: Skudriņas producētā performance «Gadalaiki» iekļūst starptautiska konkursa finālā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasākumu aģentūras «Skudras Metropole» veidotā gastronomiskā performance «Gadalaiki», kas Latvijā norisinājās 2015. un 2016.ngadā, ir iekļuvusi starptautiskā pasākumu festivāla «European Best Event Awards 2016» finālā kategorijā Cultural Events. Uzvarētāji tiks noteikti šonedēļ Sanktpēterburgā.

Konkursa uzvarētāji dažādās kategorijās tiks paziņoti 14.oktobrī «Leningrad center», bet pirms tam «Skudras Metropoles» radošā komanda - producente Gundega Skudriņa, projektu vadītāja Nora Ūpe un dizainers scenogrāfs Mārcis Ziemiņš žūrijas komisijai klātienē sniegs prezentāciju par performanci.

Performances «Gadalaiki» konkurenti Sanktpēterburgā būs Beļģijā, Francijā, Vācijā, Lielbritānijā un citviet Eiropā notikuši kultūras pasākumi.

Šis ir pirmais starptautiskais konkurss, kurā piedalās «Skudras Metropole», bet Latvijā notikušajos konkursos Gundegas Skudriņas producētās performances un pasākumi ir ieguvuši vairākus augstākos apbalvojumus, tostarp par gastronomisko performanci «Gadalaiki» nupat saņēma radošās izcilības festivāla «Adward 2016» pirmās pakāpes zelta ordeni.

Gastronomiskā performance «Gadalaiki» Latvijā ir ieguvusi plašu rezonansi un popularitāti. Pavisam gadalaiku cikls norosinājās četrās lokācijās - katra savā gadalaikā, dabā, jebkādos laika apstākļos. Par īpašo vakariņu sīkāku norisi to dalībniekiem iepriekš nebija nekādas informācijas - gan norises vieta, gan gaita bija noslēpums. Uz katru no gadalaiku cikliem biļetes tika izpirktas pusstundas līdz stundas laikā.

Performances «Gadalaiki» pirmā daļa «Vasara» ar vadmotīvu uguns norisinājās pašā jūras krastā Tūjā, performance «Rudens» ar vadmotīvu krāsas norisinājās Ungurmuižas parkā, bet «Ziema» notika Gulbju ezera krastā, atpūtas centrā «Spāre», un tās vadmotīvi bija mežs, baltums, aukstums. Savukārt noslēdzošais cikls «Pavasaris», kura vadmotīvi bija mīlestība un ziedonis, šogad notika Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā starp ziedošām ābelēm un plaukstošiem ziediem.

Gastronomiskās performances mērķis bija parādīt, ka gastronomija var mijiedarboties ar citām jomām - dizainu, mākslu, mūziku un ķīmijas zinātni. Lai rastu inovatīvus risinājumus, projekta komanda eksperimentēja, kombinējot sajūtas ar dažādiem laika apstākļiem, izceļot katra gadalaika burvību. Katram gadalaika ciklam tika radīta īpaša vide, atmosfēra, dizaina objekti, ēdienkarte, dzērieni, mūzika un performācijas. Savukārt atbilstoši katram pasākumam speciāli veidotajam scenārijam tā dalībnieki tika iesaistīti tā norisē.

Projekta komanda «Gadalaiku» norisē iesaistīja vietējos Latvijas pavārus, horeogrāfus, aktierus, koristus, māksliniekus, fotogrāfus, gaismotājus un tehnisko personālu.

Starptautiskais festivāls «European Best Event Awards», kas šogad notiek vienpadsmito reizi, katrreiz tiek rīkots citā valstī, un tajā pieteikumus iesniedz aģentūras no visas Eiropas. Tas ir vērā ņemams notikums, ka Latvija tiek izvirzīta konkursa finālā un pretendē uz Eiropas labākā kultūras pasākuma titulu.

Gastronomiskās performances «Gadalaiki» pieteikumu konkursam variet skatīt šeit:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu