Dreiks saņem rekordlielu nomināciju skaitu Amerikāņu mūzikas balvu ceremonijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu reperis Dreiks pārspējis Maikla Džeksona 30 gadus ilgo rekordu, iegūstot 13 Amerikāņu mūzikas balvu (AMA) nominācijas, pirmdien paziņoja balvu ceremonijas organizētāji. Dreika jaunākais studijas ieraksts «Views» šogad pavadīja 13 nedēļas ASV albumu topa augšgalā, savukārt viņa dziesma «One Dance» tika izvēlēta par mūzikas žurnāla «Billboard» labāko vasaras dziesmu.

Dziedātāja Riana nopelnīja septiņas balvu nominācijas, britu dziedātāja Adele un kanādiešu popmūziķis Džastins Bībers ieguva katrs piecas nominācijas. Četrās kategorijās nominēta popzvaigzne Bejonsa.

Par gada labākā mūziķa titulu sacentīsies dziedātāji Dreiks, Bejonsē, Riana, Bībers, Selēna Gomesa, Ariana Grande un Kerija Andervuda, kā arī grupas «The Weeknd» un «Twenty One Pilots».

Dreiks pārspēja Maikla Džeksona 1984. gada rekordu. Toreiz par popmūzikas karali dēvētais Džeksons tika nominēts 11 nominācijās par veiksmīgo albumu «Thriller».

Amerikāņu mūzikas balvas saņēmējus nosaka fanu balsojumā, bet nominācijas tiek izvirzītas, balstoties uz pārdošanas rādītājiem, turnejām, radio atskaņojumiem, mūziķu aktivitāti sociālajās vietnēs un saziņu ar faniem žurnālā «Billboard» un tā interneta vietnē.

Apbalvošanas ceremonija notiks Losandželosā 20. novembrī.

Šogad ceremonijas organizētāji izmainījuši balvu kategoriju sarakstu, dažas no tām pārsaucot un pievienojot divas jaunas kategorijas - gada labākā turneja un gada labākais videoklips.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu