Baltijas Basketbola 13. sezona šodien sāksies ar spēlēm Valmierā un Ogrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BK Valmiera

Šodien, 11. oktobrī, sāksies Triobet Baltijas Basketbola līgas jaunā sezona, kuras pirmajā dienā norisināsies trīs spēles, divas no tām Latvijā, proti, Valmierā un Ogrē. Kopumā turnīrā paredzēta septiņu Latvijas klubu dalība, TVNET informēja sacensību organizatori.

Baltijas Basketbola līgas čempions pirmoreiz tika uzzināts 2005. gadā, kad sevi par spēcīgāko klubu Baltijā apliecināja Kauņas «Žalgiris». Slavenais Kauņas klubs kopumā par BBL čempionu kļuvis piecas reizes, bet pa trim tituliem ir diviem citiem Lietuvas klubiem «Rytas» un «Siaualiai». Tikai vienreiz Baltijas Basketbola līgā uzvarējis klubs, kas atrodas ārpus Lietuvas, – 2013. gadā to paveica «Ventspils».

Titulētais «Žalgiris» un «Rytas» BBL vairs nepiedalās, jo aizņemti citos turnīros. Šā paša iemesla dēļ arī astoņi citi Baltijas klubi dalību turnīrā sāks no otrās fāzes, kad viņus izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sagaidīs astoņas regulārās sezonas spēcīgākās komandas. Kopumā līgā šosezon piedalās 22 komandas, turklāt līgas ģeogrāfiju paplašina arī Baltkrievijas un Kazahstānas komandas.

No Latvijas Triobet BBL piedalīsies septiņi klubi. No tiem «Ventspils» ir vienīgais, kas sāks turnīru otrajā kārtā, bet «Barons kvartāls», «Jūrmala/Fēnikss» un «Liepāja/Triobet» cīnīsies regulārās sezonas A grupā, kamēr «Valmiera/Ordo», «Jēkabpils» un debitante «Ogre/Kumho Tyre» spēlēs B grupā. Pilns grupu turnīra sastāvs:

A grupa - «Barons kvartāls», «Jūrmala/Fēnikss», «Liepāja/Triobet» (visas – Latvija), «Paernu Sadam», «AVIS Rapla» (abas Igaunija), «Nevežis» (Lietuva), «Barsy» (Kazahstāna);

B grupa - «Valmiera/ORDO», «Jēkabpils», «Ogre/Kumho Tyre» (visas Latvija), «Tarvas», Tallinas TTU (abas Igaunija), «Pieno žvaigzdes» (Lietuva), «Borisfen» (Baltkrievija).

Lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, uzdevums ir skaidrs – jātiek starp četrām labākajām savā grupā. Labākās tiks noskaidrotas grupas divu apļu turnīrā, kas risināsies līdz janvāra beigām. Tiesa, ja kāds (vai kādi) no astoņiem otrās fāzes klubiem tomēr nevarēs iesaistīties BBL mačos, jo būs tikuši Eirokausu izslēgšanas spēlēs, BBL otrajā fāzē radīsies iespēja piedalīties ar 5. vietas ieguvējiem savā grupā.

Sezonas pirmajā dienā tiks aizvadītas trīs spēles – «Valmiera/Ordo» savā laukumā uzņems Rakveres «Tarvas» (sākums 18:30), bet «Ogre/Kumho Tyre» pieņems «Jēkabpils» izaicinājumu (sākums 19:00), kamēr «Parnu» uzņems «Nevežis». Latvijas čempione Valmiera pagājušajā sezonā bija arī labākā Latvijas komanda Baltijas līgā, kur ieņēma ceturto vietu. Lai arī Valmiera šoruden jau izcīnījusi Triobet BBL kausu, šīs sezonas sākums vietējā čempionātā komandai sanācis pieticīgs. Savukārt BBL debitante «Ogre» sezonas sākumā jau parādījusi iespaidīgu sniegumu LBL turnīrā un gatavojas šovakar pieveikt arī pagājušas BBL sezonas ceturtdaļfinālisti «Jēkabpili».

Rītdien savukārt sagaidāms ass duelis starp «Barons kvartāls» un «Liepāja/Triobet» komandām. Šo maču, kā arī spēli Valmierā, Latvijas basketbola līdzjutēji varēs vērot televīzijā «Sportacentrs.com TV» kanālā, bet Lietuvā un Igaunijā notiekošās spēles pārraidīs portāls «Delfi». Kopumā no pirmās nedēļas sešām spēlēm piecas būs pieejamas tiešraidē internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu