Pahars: Kāds gan var būt noskaņojums pēc diviem zaudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ungārijas izlasei bija divas iespējas un viņi iesita divus vārtus, kamēr Latvijas valstsvienības futbolistiem ar savu momentu realizāciju nav sekmējies, kas arī bijis galvenais neveiksmes iemesls, pēc pirmdien savā laukumā piedzīvotā zaudējuma 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē atzina Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars.

Latvijas izlase pirmdien «Skonto» stadionā ar 0:2 (0:1) zaudēja Ungārijai, ciešot otro zaudējumu pēc kārtas, jo piektdien ar 0:2 mājās atzina arī Fēru salu pārākumu. Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā pirmdien piedzīvoja otro zaudējumu trīs spēlēs.

«Spēlējām pret ļoti, ļoti labu un meistarīgu komandu. Viņiem bija divas iespējas un iesita divus vārtus. Arī mums bija iespējas, taču vajag labāk realizēt savus momentus, kas bija galvenais, kāpēc šodien zaudējām,» pēc mača preses konferencē žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Paharam nebija nekādu pretenziju pret savas komandas spēlētājiem.

«Jūs visi (žurnālisti) esat ļoti gudri un varat izdarīt secinājumus par sniegumu. Man nav daudz ko pateikt, tikai divas lietas - liels paldies puišiem par pašatdevi, kuri atdeva visus spēkus, kā runājām pirms spēles, kā arī paldies tiem līdzjutējiem, kuri atbalstīja mūsu komandas spēlētājus. Šāds atbalsts šobrīd ir ļoti nepieciešams, jo kāds gan var būt noskaņojums pēc diviem zaudējumiem savā laukumā. Šodien laukumā bija komanda un par visiem varu teikt tikai labu,» uzsvēra Pahars.

Viņš gan piebilda, ka komandā neviens pēc spēles nav apmierināts. «Vienalga, ka pirmais puslaiks bija labs. Zaudējām ar 0:2, un neviens ar to nav apmierināts,» bilda treneris.

Komentējot izmaiņas sākumsastāvā, viņš norādīja, ka Dāvis Ikaunieks sevi bija parādījis jau pirms tam. «Viņš iesita pret Luksemburgu, tāpēc devām viņam šodien iespēju,» norādīja treneris.

Tāpat sākumsastāvā laukumā devās Igors Tarasovs, kurš piektdien pret Fēru salām nespēlēja.

Tikmēr Ungārijas izlases galvenais treneris Bernds Štorks sacīja, ka pēc zaudējuma iepriekšējā spēlē mājās ar 2:3 pret Šveici šoreiz bijis ļoti svarīgi uzvarēt.

«Bijām izdarījuši izmaiņas, lai labāk sagatavotos Latvijai, un komanda nospēlēja labi. Kad vairāk nekā ierasts spēlējām uzbrūkoši, iespējas pretuzbrukumiem radās arī Latvijai, tomēr mēs bijām pelnījuši uzvaru. Esmu ļoti, ļoti priecīgs par stilu, kā šodien spēlējām futbolu,» gandarīts bija vācietis.

«Biju sagatavojis komandu Latvijas stilam, zinājām, ka viņi tieksies uz pretuzbrukumiem. Protams, mums dažbrīd arī uzsmaidīja veiksme, tomēr kopumā kontrolējām spēli. Citreiz jācenšas ātrāk iesist otros vārtus, tad viss būtu noslēdzies krietni ātrāk,» piebilda viesu komandas galvenais treneris.

Pretinieki pa vieniem vārtiem guva katrā puslaikā. Cīņas desmitajā minūtē Ādams Ģurčo atklāja rezultātu, bet 77. minūtē Ādams Salai pārsvaru dubultoja.

Latvijas un Ungārijas izlases atlases ciklu bija iesākušas ļoti neveiksmīgi, tāpēc tām šī spēle bija vitāli svarīga - piektdien Latvija mājās ar 0:2 atzina Fēru salu pārākumu, zaudējumam sekojot pēc septembrī nepārliecinošā cīņā gūtas uzvaras ar 1:0 pār Andoru. Savukārt Ungārijas izlase septembrī spēlēja neizšķirti 0:0 ar Fēru salām, bet piektdien ar 2:3 tika zaudēts Šveicei, turklāt izšķirošie vārti tika ielaisti jau kompensācijas laikā.

Vēl pirmdien Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā Šveice ar 2:1 (1:0) viesos uzvarēja Andoru, bet Portugāle pretinieku laukumā ar 6:0 (3:0) sagrāva Fēru salas.

Kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Šveice, bet tai ar sešiem punktiem seko Portugāle. Ungārijai un Fēru salām ir pa četriem punktiem, Latvijai trīs, bet Andoras izlase visās trīs spēlēs cietusi neveiksmes.

Latvijas izlasei šogad vēl atliek viena spēle - novembrī būs jāviesojas pie Portugāles.

Latvijas izlasei oktobra sabraukumā bija jāiztiek bez vairākiem potenciālajiem līderiem, jo traumu dēļ komandai nevarēja palīdzēt Aleksandrs Cauņa, Deniss Rakels, Kaspars Dubra un Artjoms Rudņevs.

Ungārijas izlase šovasar piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur spēlēja pēc 44 gadu pārtraukuma. Vācieša Štorka trenētā komanda aizvadīja teicamu apakšgrupu turnīru, tajā ar 2:0 uzvarot Austriju, bet spēlējot neizšķirti 1:1 ar Islandi un 3:3 ar vēlāko čempioni Portugāli. Savukārt astotdaļfinālā ungāri ar 0:4 cieta fiasko pret Beļģiju.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šā gada 4.septembra līdz 2017.gada 10.oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu