Auto, ar kuru plānots sagraut Nordšleifes rekordus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu uzņēmējs Džeimss Glikenhauss un viņa kompānija Scuderia Cameron Glickenhaus pilnā nopietnībā ir iecerējuši uzstādīt jaunu absolūto apļa rekordu Nirburgringas Nordšleifē, talkā ņemot savas sacīkšu mašīnas civilo versiju SCG 003S.

Superauto SCG 003S izstrādāts kopā ar itāļu uzņēmumu Maniffatura Automobili Torino, kuru vada kādreizējais slavenā dizaina ateljē Pininfarina vadītājs Paolo Garella, un šobrīd jau tiek veikti mašīnas pirmie izmēģinājumi reālos apstākļos.

Foto: AP/ScanPix

SCG 003S svars netiek precizēts, taču tam saskaņā ar plānu jābūt mazākam par 1300 kilogramiem. Tos pārvietot uzticēts kāda vācu autoražotāja modificētam 4,4 litru turbo motoram, kura pārveidi veiks kompānija Autotechnica Motori.

Šis uzņēmums maina visas galvenās komponentes, tai skaitā turbo kompresorus un dzinēja vadības bloku, lai jauda pārsniegtu 750 ZS, bet griezes moments būtu vismaz 800 Nm. Motoram paredzēts strādāt pārī ar septiņu pakāpju divsajūgu automātisko pārnesumkārbu.

Tāpat kā veiktspējas rādītāji, arī dinamiku raksturojošie cipari pagaidām nav precīzi. Tomēr Glikenhausa kompānijā apgalvo, ka SCG 003S spēs līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrināties nepilnās trīs sekundēs, kas mūsdienu superauto pasaulē jau vairs nav retums, bet tā maksimālais ātrums atradīsies aiz 350 km/h robežas.

Foto: Reuters/ScanPix

Lai auto varētu maksimāli ātri braukt līkumos, tam būs virsbūve, kuras aerodinamisko īpašību dēļ piespiedējspēks pie 250 km/h sasniedz 700 kilogramus.

Glikenhausa kompānijā uzskata, ka SCG 003S spēs Nordšleifes 20 kilometrus nobraukt ātrāk nekā 6 minūtēs un 30 sekundēs.

Šobrīd absolūtais rekords pieder sacīkšu mašīnai Radical SR8 LM, kas Nordšleifi veica 6 minūtēs un 48 sekundēs. Ātrākais ielas auto kopš 2013.gada tikmēr ir Porsche 918 Spyder, kurš trases apli veica 6 minūtēs un 57 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu