Krūmiņš «Rampas ugunīs» no slimnīcas palātas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 10.oktobrī, pulksten 19:00, RīgaTV 24 raidījumā «Rampas ugunis» saruna ar skandalozo miljonāru Jūliju Krūmiņu. Pie 72 gadus vecā uzņēmēja «Rampas ugunis» viesojas Biķernieku slimnīcā, jo pēc KNAB aizturēšanas un pāris dienu ilgas pavadīšanas nebrīvē Krūmiņam pasliktinājusies veselība.

Tiešraide ir noslēgusies.

Jūlija Krūmiņa vārds pagājušajā nedēļā medijos plaši izskanēja pēc KNAB veiktās kratīšanas Jūrmalas domē. Aizdomās par koruptīviem darījumiem vēlāk tika aizturēts arī pats miljonārs. Krūmiņa aizturēšanas laikā portāls Pietiek.com publicēja fragmentus no Krūmiņa topošajiem memuāriem. Aprakstot biznesa aizkulises, plašu rezonansi sabiedrībā guva Krūmiņa vēstījums par «Aivara un Andra noziedzīgajiem grupējumiem». Lūk, daži fragmenti: «Kad Andris kļuva par premjeru un es vinnēju šajā konkursā, man piezvanīja toreizējais aizsardzības ministrs un apstiprināja, ka esmu vinnējis, bet piebilda, ka ar grūtībām. Es no sākuma nesapratu, ar kādām grūtībām? (..) Tad ministrs man arī pateica, ka man jāsāk žāvēt sausiņi, jo mani likšot cietumā.»

«Tad Aivars… Kā tikai viņš nav saukts - par Napoleonu, Hūti, Hercogu, bet manā skatījumā viņš ir vienkārši bandīts, kurš, kā jau bijušais kompartijas sekretārs, bija iekundzējies juku laikos Ventspilī par mēru, kura bija Latvijas tranzīta zelta ādere. Tika pārkrauta nafta, kālija sāls un daudzas citas tranzīta kravas. Ventspilij bija labas attiecības ar Krieviju, un to visu 25 gadu laikā viņš prata pazaudēt.»

Par to, ka Krūmiņa aizturēšana varētu būt saistīta ar topošo grāmatu, medijiem pavēstīja no amata atstādinātā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa, kurai ir aizdomās turētās statuss kriminālprocesā, kas arī saistīts ar aizturēto uzņēmēju Jūliju Krūmiņu.

Kā skaidrojama šī situācija, kāpēc viņu aizturēja KNAB, kāpēc viņš nolēmis rakstīt memuārus un kas tajos var pārsteigt vēl – to atklāti «Rampas ugunīm» stāsta Jūlijs Krūmiņš. Miljonāru sarakstos viņš minēts kopš 1997.gada un pazīstams kā vīrs ar plašu vērienu. Gan dzīvē, gan biznesā. Tāpēc saruna nebūs tikai par KNAB un grāmatu. Jūlijs Krūmiņš sarunā Andrim Kivičam stāsta arī par savu pirmo naudu un to, cik liela nozīme naudai viņa dzīvē ir šodien. Viņš stāsta par ģimeni, Austrāliju, ceļojumiem un to, ko vēlas iemācīt saviem mazbērniem un kādu redz Latvijas nākotni.

Skaties RīgaTV 24 «Rampas ugunis» 10.oktobrī pulksten 19.00 ar atkārtojumu 23.30 un nākamajā dienā 14.00 pa dienu, un interneta platformā www.play24.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu