Voterss «Desert Trip» festivālā nosauc Trampu par cūku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu rokgrupas «Pink Floyd» bijušais dalībnieks Rodžers Voterss uzstāšanās laikā «Desert Trip» festivālā nopēlis ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu. Ar 73 gadus vecā Votersa koncertu noslēdzās rokmūzikas festivāls, kurā uzstājās roka veterāni «The Rolling Stones», Bobs Dilans, Pols Makartnijs, «The Who» un Nīls Jangs.

Kad Voterss izpildīja «Pink Floyd» 1977. gada dziesmu «Pigs» par varas uzurpētājiem, uz ekrāniem parādījās skandalozi Trampa izteikumi, tai skaitā pagājušonedēļ atklātībā nākušie vulgārie komentāri par sievietēm. Tikmēr gaisā lidoja piepūšama cūka, uz kuras bija Trampa karikatūra.

«Neizglītots, melīgs rasists un seksists,» bija rakstīts uz balona.

«Donalds Tramps ir cūka,»

vēstīja ziņojums uz ekrāniem.

Dziesmas «Another Brick in the Wall» laikā Votersam uz skatuves pievienojās dziedoši pusaudži, kuri galvenokārt pārstāvēja etniskās minoritātes, uz kuru T-krekliem bija uzraksts «Derriba El Muro» («Nojauc sienu»).

Uzstāšanās laikā Voterss arī atbalstīja kampaņu izdarīt ekonomisku spiedienu uz Izraēlu.

«Desert Trip» festivāla pirmo nedēļas nogali apmeklēja apmēram 75 000 cilvēku. Šonedēļ norisināsies otrā nedēļas nogale ar tiem pašiem izpildītājiem.

Pasākumā Trampu nopēla arī kanādiešu mūziķis Nīls Jangs. Viņiem pagājušogad izcēlās strīds par nesaskaņotu mūzikas atskaņošanu Trampa priekšvēlēšanu kampaņas pasākumos.

Tieši sestdien Makartnijs savas uzstāšanās laikā uz skatuves pasauca Jangu, lai kopīgi izpildītu grupas «The Beatles» dziesmu «A Day in the Life» un mūziķa Džona Lenona skaņdarbu «Give Peace A Chance». Pēc tam viņi nospēlēja dziesmu «Why Don’t We Do It in the Road» no «The Beatles» «baltā albuma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu