Sirmacis: Kipras rallijs izrādījās daudz grūtāks, nekā biju gaidījis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) šīs sezonas pēdējais posms, kas risinājās Kiprā, Latvijas ekipāžas pilotam Ralfam Sirmacim bija daudz grūtāks, nekā viņš bija gaidījis, atzina pats braucējs.

Jau vēstīts, ka Sirmacis un stūrmanis Artūrs Šimins svētdien trešajā vietā noslēdza Kipras ralliju, trešajā pozīcijā paliekot arī sezonas kopvērtējumā. Tikmēr par uzvarētāju rallijā kļuva krieva Alekseja Lukjaņuka ekipāža.

«Šoreiz Lukjaņuks vienkārši bija ātrāks. Taču esmu patiešām priecīgs būt uz pjedestāla. Kipras rallijs izrādījās daudz grūtāks, nekā biju gaidījis - sarežģīti un akmeņaini ceļi, milzīgi putekļi un neizturams karstums! Izturēt šādu ralliju līdz galam ir nopietns pārbaudījums jebkuram sportistam, arī man,» sportistu citē viņa pārstāvētais klubs SRT.

Kā uzskata Sirmacis, iegūtā pieredze Kiprā viņam palīdzēs arī turpmākajos rallijos.

«Kopumā šī man ir bijusi lieliska debijas sezona ar «Škoda Fabia R5» auto - trīs uzvaras un trešā vieta arī kopvērtējumā! Vēlos pateikt lielu paldies manai komandai «Sports Racing Technologies», maniem atbalstītājiem un, protams, ģimenei un faniem. Bez viņiem tas noteikti nebūtu izdevies. Laikam «3» ir mans šīs sezonas skaitlis, jo arī Kiprā finišēju kā trešais,» stāstīja Sirmacis.

Sirmacis septembrī bija pārliecinoši labākais ERČ posmā Latvijā, pamanoties no 13 ātrumposmiem uzvarēt 11. Viņa ekipāža uzvarēja visos grants posmos un nebija labākā vienīgi «dopos» Liepājas pilsētā.

Sportisti uz Latvijas posmu devās kā uz noslēdzošo šīs sezonas posmu, taču, pateicoties tur uzrādītajam izcilajam rezultātam, ekipāža saņēma papildu finansējumu un atbalstu, lai startētu arī pēdējā ERČ posmā Kiprā.

Eiropas čempiona titulu jau Latvijas etapā garantēja polis Kajetans Kajetanovičs, kurš Kiprā nestartēja. Noslēguma kopvērtējumā Kajetanovičs tika pie 181 punkta, viņam ar 169 punktiem sekoja Lukjaņuks, bet latvieši savāca 143 punktus.

Sirmača ekipāža kļuva par vienīgo, kas šosezon uzvarēja trijos ERČ posmos. Lukjaņuks sezonas pēdējā rallijā izcīnīja otro uzvaru, bet čempions Kajetanovičs tika vien pie viena panākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu