Lielā talka nākamgad būs reizē ar Zemes dienu - 22.aprīlī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Lielā talka nākamgad notiks 22.aprīlī - dienā, kad tiek atzīmēta Pasaules Zemes diena, aģentūru LETA informēja Lielās talkas mediju koordinatore Madara Laicāne.

Lai arī Lielā talka norisināsies 22.aprīlī, tās organizatori aicina ikvienu jau tagad rūpēties par apkārtējo vidi un, izmantojot mobilo aplikāciju «Vides SOS», ziņot par vidē izmestiem atkritumiem vai cita veida piesārņojumu.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme norāda, ka jau tagad cilvēki un organizācijas vaicā, kad notiks Lielā talka, kas liecinot par to, ka šis pasākums ir kļuvis par neatņemamu Latvijas cilvēku dzīves sastāvdaļu, tāpat kā Ziemassvētki vai Lieldienas. «Pats svarīgākais ir arī laikā līdz talkai rūpēties par apkārtējo vidi, lai pavasarī būtu mazāk vācamu atkritumu un vairāk laika varētu veltīt apkārtnes labiekārtošanas projektiem,» aicina Jaunzeme.

Arī nākamajā gadā Lielā talka turpinās darboties ar «LV100» zīmi, atgādinot, ka talkošanas iniciatīva tika sākta 2008.gadā ar mērķi sakopt Latviju līdz tās simtgadei.

Šogad pavasarī Lielajā talkā atkārtots iedzīvotāju aktivitātes rekords - aptuveni 190 000 dalībnieku. Oficiāli tika pieteiktas 1750 talkošanas vietas, bet savākto atkritumu daudzums bija 1989 tonnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu