VAK Latvija: «Uz Liepāju vedīsim labāko, kas mums ir!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

14. oktobrī pulksten 19 a capella koncertu «Lielajā dzintarā» sniegs Valsts Akadēmiskais koris Latvija diriģenta Māra Sirmā vadībā. Koncerta pirmajā daļā skanēs labākie jaundarbi no projekta «Latviešu komponisti Latvijas simtgadei», bet otrajā daļā Emīla Dārziņa un Raimonda Paula skaņdarbi.

Baltijas lielāko profesionālo kori VAK Latvija regulāri savās koncertprogrammās vēlas sastapt pasaules lielākās koncertzāles, augstvērtīgākie orķestri un izcilākie diriģenti. VAK Latvija muzikālajā darbībā nozīmīgu lomu ieņem sadarbība ar Latvijas un ārvalstu komponistiem, līdzdarbība jaundarbu radīšanā un to pirmatskaņojumos. Šīs kolektīva raksturīgās iezīmes atspoguļosies arī koncertzāles «Lielais dzintars» notikumā, šoreiz klausītājiem kora un diriģenta izpildījumā piedāvājot divdaļīgu, īpaši veidotu a capella programmu.

Pirmajā koncerta daļā tiks prezentēti jaundarbi no šobrīd topošā projekta «Latviešu komponisti Latvijas simtgadei», kurā iekļauti tādu autoru kā Anša Saukas, Andra Dzenīša, Riharda Dubras, Uģa Prauliņa un Riharda Zaļupes orģinālmūzika, bet otrajā daļa mūziķu uzmanība pievērsta komponistu - Emīla Dārziņa un Raimonda Paula daiļrades, kā arī kopēju paralēļu atspoguļojumam. Īpašu vietu koncertā ieņems arī Liepājas puses autoru – Andra Kontauta un Ērika Ešenvalda skanīgie jaundarbi.

Programmas daudzpusīgi krāsaino raksturu iezīmē arī VAK Latvija valdes loceklis Māris Ošlejs:«Mums ir liels prieks un milzīga atbildība braukt uz «Lielo dzintaru» ar divdaļīgu programmu. Uz Liepāju vedīsim visu labāko, ko esam sagatavojuši pēdējo divu gadu laikā!»

Biļetes uz VAK «Latvija» koncertu nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā. Darba laiks no pulksten 10 līdz 20, svētdienās no 10 līdz 15. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu