KNAB aizdomas par Krūmiņa «piedāvājumu» tiesnesei saistībā ar tiesā izskatāmu lietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš varētu būt izmantojis labās attiecības ar Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāju Aiju Orniņu, lai palīdzētu paziņam kādas civillietas sakarā, šovakar ziņo LTV raidījums «de facto».

Raidījumam neoficiāli zināms, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas, ka Krūmiņš mēģinājis izlīdzēt uzņēmējam Jurim Miķelim, kura ziedojums Zaļo un zemnieku savienībai arīdzan pievērsis KNAB uzmanību partiju finansēšanas lietas ietvaros. Orniņas vadītā tiesa skatījusi kādu ar Miķeli saistītu lietu.

«de facto» tiesu kalendārā pamanīja, ka pašlaik tiesā ir civillieta, kurā parādu no vairākām personām vēlas piedzīt kompānija «Eirobūve Latvija». Miķelis uzņēmumu reģistrā neparādās kā šīs kompānijas dalībnieks vai amatpersona, taču viņš ir valdes loceklis kompānijā ar līdzīgu nosaukumu «Eirobūve Rīga», kas pieder tam pašam īpašniekam, kam «Eirobūve Latvija».

«de facto» mēģināja sazināties ar Miķeli un «Eirobūve Latvija» vadību, taču ne e-pastā, ne pa telefonu neviens neatsaucās.

Orniņa gan nebija šīs civillietas tiesnese. No amata atstādinātā tiesnese atteicās atbildēt uz «de facto» jautājumiem, jo parakstījusies KNAB par ziņu neizpaušanu. Viņa aģentūrai LETA minēja, ka viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un «piedāvājuma pieņemšanu» no Krūmiņa. Taču Krūmiņš nekad neesot viņai piedāvājis materiālus labumus.

KNAB ir apstiprinājis, ka lietvedībā ir kriminālprocess par Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājas, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu un neizpaužamu ziņu izpaušanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu