«Splendid Palace» Neiburgas dokumentālā īsfilma «Garāžas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

13. oktobrī plkst.18 kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvos dokumentālā īsfilma «Garāžas», kas ir mākslinieces Katrīnas Neiburgas debija kinorežijā, informē Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Filmas pirmizrāde ir pirmais Rīgas Starptautiskā kinofestivāla («Riga IFF») ieskaņas pasākums.

Režisore Neiburga devusies ekspedīcijā uz noslēpumainajām teritorijām un atgriezusies ar daudziem savādiem, romantiskiem, skumjiem un priecīgiem stāstiem par dzīvi garāžās. «Reiz filmēju cilvēkus, kas vēl aizvien kopj savus mazdārziņus - vieni audzē puķes, citi vairākus dārziņus apvienojuši veselās lauku saimniecībās. Turpat blakus bija arī pamesti zemes pleķīši un nodedzinātas būdiņas, un bija skaidrs, ka pilsētas mazdārziņi pamazām mirst. Vienā no dārziņiem es satiku Kostju, un viņš man teica, ka es filmējot nepareizajā vietā. Filmēt vajagot tur, kur rit īstā dzīve, proti - garāžu kooperatīvā, kur garāža bija arī Kostjam. Protams, īstā dzīve mani ļoti interesēja, un tā nu Kostja mani aizveda pie vīriem, kas garāžās pavada lielu daļu savas dzīves. Vai bija īsta? Nezinu, tagad kāda maza daļiņa no šīs dzīves ir kļuvusi arī par manējo,» sacīja Neiburga.

Filmas režisore un idejas autore ir Neiburga, savukārt dramaturgs ir Pauls Bankovskis, komponists - Toms Auniņš, operatori - Aigars Sermukšs, Zane Zelmene un Gatis Grinbergs, skaņu režisors - Ernests Ansons un filmas producentes - Aija Bērziņa un Alise Ģelze.

Filma tapusi ar Nacionālā kino centra un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu studijā «Tasse Film».

Biļetes uz filmas pirmizrādi iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs visā Latvijā un interneta vietnē «www.bilesuserviss.lv».

nkc.gov.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu