Rīgā būs skatāms baletdejotājai Maijai Pļiseckai veltīts uzvedums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 9. oktobrī Borisa un Ināras Teterevu mākslas programma «Tete-a-tete» piedāvās uzvedumu «Maija. Mūžam», kurā leģendārās baletdejotājas Maijas Pļiseckas atmiņas lasījumos un mūzikā atklās Jūlija Rutberga un Gidons Krēmers.

Baletdejotājas Pļiseckas dzīvē būtisko mūziku interpretēs pasaulslavenais vijolnieks Krēmers ar orķestra «Kremerata Baltica» solistiem un Frederika Šopēna pianistu konkursa laureāti Juliannu Avdejevu, savukārt fragmentus no Pļiseckas atmiņām lasīs aktrise Jūlija Rutberga no Krievijas un žurnālists Sergejs Nikolajevičs no Krievijas, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva.

Leģendārā baletdejotāja, kuras personības spilgtais starojums spoži iesniedzas nākotnē, ir radījusi atbalsi ne vien laikabiedros, kuriem bija iespēja redzēt mākslinieci skatuves dzīves pilnbriedā, bet arī vairākas desmitgades cilvēkos visā pasaulē, stāstīja Vasiļjeva.

Mecenāts Boriss Teterevs skaidroja, ka neparastā vakara ideja radās jau pagājušajā gadā, kad ar Teterevu fonda atbalstu tika izdota Pļiseckai veltītā grāmata «Maija un citi».

Teterevs ar leģendāro baletdejotāju iepazinies jau 2005. gadā un kopš tā laika atbalstījis viņu vairākkārt.

Foto: publicitātes

Uzvedumā «Maija. Mūžam» skanēs Rodiona Ščedrina, Morisa Ravēla, Franča Šūberta un Frederika Šopēna mūzika.

Pasākums notiks krievu valodā, un biļetes uz to iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzē».

Mākslas programma «Tete-a-tete» ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā. Kopš 2013. gada fonds rīko arī ikgadēju mākslas programmu «Māksla publiskā telpā».

«Tete-a-tete» notiks jau ceturto reizi, piedāvājot Elīnas Garančas un Raimonda Paula muzikālo vakaru «Baltās paslēpes», laikmetīgās mākslas izstādi «Gaisma kabeļa galā. Latvijas māksla digitālajā laikmetā», izstādi «Piezīmes par pašsaprotamām lietām», Ojāra Pētersona mākslas objekta «Lielā vāze - ¼ daļa» atklāšanu, pirmizrādi «Mēdeja» un «Mīlēt», kā arī Jaunā Rīgas teātra labākās izrādes Latvijas Televīzijas 1. kanāla ciklā «Teātris.zip».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu