Uz lielā ekrāna - «Meitene vilcienā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 7. oktobrī, līdz ar pasaules pirmizrādi arī Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt vienu no rudens sezonas gaidītākajām filmām - trilleri «Meitene vilcienā» («The Girl on the Train»). Intriģējošais kino stāsts uzņemts pēc tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Britu autores Paulas Hokinsas spriedzes pilnā grāmata «Meitene vilcienā», tulkota un izdota vairāk nekā 50 valstīs, pagājušajā gadā kļuva par vienu no lasītākajām visā pasaulē.

Psiholoģiskais spriedzes trilleris «Meitene vilcienā» vēsta par dzīves nogurdināto trīsdesmitgadnieci Reičelu, kura savas bēdas remdē alkoholā un ik dienu brauc garām kādam nelielam ciematam Londonas pievārtē. Vilciens tur bieži apstājas pat uz vairākām minūtēm, ļaujot Reičelai izdomāt dažu māju iemītnieku dzīvesstāstus. Visvairāk viņu fascinē kāds pāris, kas skaistā mājā šķietami izdzīvo Reičelas sapņu dzīvi. Ierastā fantazēšana tiek pārtraukta brīdī, kad Reičela pamana ko patiešām satraucošu un, dīvainu sajūtu pārņemta, iesaistās novērotā pāra noslēpumu atklāšanā.

Filma «Meitene vilcienā» ir profesionāļu vidū augstu vērtētā amerikāņu režisora Teita Teilora jaunākais darbs. Tajā galveno lomu atveido lieliskā britu aktrise Emīlija Blanta, kura ir atzinusi, ka Reičelas loma emocionālajā ziņā viņai ir bijusi viena no sarežģītākajām karjerā. «Nav viegli, ja tava varone jau filmas sākumā ir izdarījusi visu, lai skatītājiem viņa neiepatiktos. Mans uzdevums bija sagrautu un baiļu pilnu sievieti padarīt par filmas zvaigzni,» atklāj aktrise Emīlija Blanta. Starp citu, statistika liecina, ka Teita Teilora filmu aktrises vienmēr nopelna nomināciju prestižajai ASV Kinoakadēmijas balvai «Oskars».

Foto: publicitātes

Tikmēr trillera «Meitene vilcienā» izplatītāji Latvijā «Acme Film» ikvienu aicina līdz 13. oktobrim izveidot intriģējošajai filmai plakātu, iesniegt to interneta vietnē meitenevilciena.lv un piedalīties izlozē, kuras balvu fondā ir gan ielūgumi divām personām uz pašu filmu, gan apgāda «Zvaigzne ABC» izdotā Paulas Hokinsas grāmata, pēc kuras ir tapis trilleris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu