Izabellai Ipērai pasniegs Amerikas Filmu institūta balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Franču aktrisei Izabellai Ipērai šogad pasniegs Amerikas Filmu institūta (AFI) speciālbalvu par karjeras sasniegumiem, trešdien paziņoja organizācija.

63 gadus veco Ipēru godinās svinīgā ceremonijā 13.novembrī. Pasākuma laikā tiks izrādīta arī viņas jaunākā filma «Elle», kuras režisors ir Pols Verhovens.

Ipēra 15 reizes nominēta Francijas augstākajam kino apbalvojumam - Cēzara balvai. Viņa ieguva godalgu par tēlojumu 1995.gada trillerī «La Ceremonie».

Ipēra spēlē arī vairākas angļu valodā uzņemtās filmās, piemēram, 2013.gada drāmā «The Disappearance of Eleanor Rigby» un pērn iznākušajā drāmā «Louder Than Bombs».

«Izabella Ipēra ir meistarīga aktrise,» sacīja AFI festivāla direktore Žaklīna Lijanga. «Filmā «Elle» spoži redzama viņas bezbailība un akurātums. Mēs priecājamies par iespēju godināt viņas izcilo karjeru.»

Ipēra divas reizes atzīta par labāko aktrisi Kannu kinofestivālā, kā arī apbalvota ar Goda leģiona ordeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu