Ar motociklu izdodas sasniegt 400 km/h

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

2016.gada 30.jūnijā Turcijā tika pabeigta Osmana Gazi vanšu tilta būvniecība. Vairāk nekā divarpus kilometrus garais tilts, kurš atrodas uz dienvidaustrumiem no Stambulas, par apmēram 140 kilometriem saīsina distanci maršrutā Gebze - Bursa un 30.jūnija rītā vēl pirms oficiālās atklāšanas tika kārtīgi iesvētīts.

Todien, kad tilts vēl nebija atvērts satiksmei, būves vienā galā pulcējās bariņš cilvēku, tai skaitā četrkārtējais motošosejas Supersport World Championship seriāla čempions Kenans Sofuoglu ar savu Kawasaki Ninja H2R. Pieredzējušā sportista mērķis bija visai banāls, taču riskants - maksimāli ātri šķērsot pusotru kilometru garo galveno sekciju, un tas viņam izdevās kosmiskā ātrumā.

Pateicoties motociklam uzstādītā četru cilindru 998 cm3 kompresormotora 310 zirgspēkiem, Kenans spēja sasniegt apaļus 400 km/h un distanci mēroja nieka 26 sekundēs. Ja nu kāds jau sāk sapņot, ka varētu ar šādu motociklu nākamvasar iemēģināt kādu Tallinas šosejas posmu, par to jāaizmirst, jo 310 zirgspēku versija ir paredzēta lietošanai tikai slēgtās trasēs. Ikdienas apstākļiem paredzēts krietni mazāk jaudīgs H2R, ar 200 ZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu